G.R.8 nr 6

Johanna: Precis som Elin har jag ju fallit rejält för VIXX. De är ju faktiskt också den enda k-popen jag har sett live i år (men vilken konsert sen). Jag har lyssnat väldigt mycket på VIXX överlag och inte bara på hitsen utan även på till exempel den här smöriga balladen om idollivet med min favoritpairing Ken och Leo. Jag gillar verkligen VIXX mörka koncept men allra allra mest har jag ändå lyssnat på min nummer 6. Den gör mig så himla glad och anledningarna är många. Det är en väldigt bra låt (på konserten satt de svenska låtskrivarna framför oss och gungade gillande fast ingen av dem skrivit den). Jag gillar både refrängen och verserna, kan lyssna på repeat i evigheter utan att tröttna. Alla medlemmar får vara med att sjunga. Jag gillar hur de (liksom A Pink i No No No) jobbar aktivt med att vara så gulliga som möjligt. Jag menar Hongbins tillgjorda bebisröst är ju bara briljant! OCH HYUK! (Jag är väldigt svag för Hyuk.) Dessutom tar videon det gulliga i låten till ännu högre nivåer! Det är kramar, pastellfärger, överdrivna minspel och småtokiga saker som händer hela tiden. JAG ÄLSKAR DET! Här är min favoritlåt med VIXX:

 

Elin: Här är artisten som jag har som allra minst relation till på hela den här listan. I princip noll faktiskt. Jag vet att hon var med i Wonder Girls till 2010. Wonder Girls i sig är en grupp som jag har väldigt lite relation till (även om jag lyssnat mycket på deras låtar) och innan 2010 var den obefintlig skulle jag säga. Jag vet att många var ledsna när Sunmi försvann, att hon var mångas favorit. Hur hon är som person kan jag dessvärre fortfarande inte svara på, jag har inte lagt någon tid på det. Desto mer har jag lagt på låten. Detta är ett litet mästerverk till poplåt skulle jag säga. Det är så otroligt mycket som händer i den utan att det blir rörigt, både parallellt och var för sig. Verserna, refrängen, sticken (tango-sticket!). Upprepningarna, ekona, tempoförändringarna. Kombinationen av en kall bakgrundssång, liksom distanserad, och Sunmis aningen för höga och hårda röstläge som skär in och personifierar. Någonstans tror jag att det här är låten som kommer hålla längst och tekniskt sätt borde den alltså ligga 1:a MEN just nu känns några andra låtar lite mer och därför blir det julaftonsplats. Dock, årets snyggaste frisyr. Plus, barfotadans och att både manliga och kvinnliga danser gör samma koreografi.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.