G.R.8 nr 12

Johanna: I slutet av 2011 gav jag nyårslöftet att inte falla för SMs nya pojkband (utan att istället fokusera på Infinite, hm ironi). Jag tyckte att SM var ett alldeles för komplext bolag och att det fick räcka med de grupper jag redan hade förälskat mig i. HUR KUNDE JAG LOVA NÅGOT SÅ OERHÖRT DUMT!? Det komplexa med k-pop är ju en av sakerna som har gjort mig besatt och ingen, allra minst jag själv, blir glad av missunnsamma löften. Därför är det absolut sista gången jag påpekar det här: EXO har även i år fått alla låtar som jag hade velat se Changmin och Yunho framföra (eller i andra hand f(x) och SHINee). Så då var det sagt för sista gången. Nu tänker jag, istället för att sätta mig på tvären och avundsjukt sura, omfamna EXO. De är ju allt jag gillar med SM, som en perfekt blandningen av Super Junior, f(x) och DBSK5 och en av anledningarna till att k-popidoler fortfarande är så himla fascinerande. Den här låten är välproducerad, charmig, jag kan inte sluta le och skutta med. Jag tittar på dansversionen på repeat, sedan på musikprogram efter musikprogram, den kinesiska versionen… Ja, ni fattar, jag är en SM-fangirl, EXO är ett av mina nya favoritband och det är äntligen dags att skippa ursäkter och dåligt samvete.

 

Elin: 2013 började extremt bra med många bra låtar som också hållit i längden. Det är liksom lite faran med de här listorna. Det är ju omöjligt att veta om en låt släppt i slutet av november kommer hålla längre än en månad. Vissa låtar som har släppts i år har nämligen varit sådana. I en månad har jag tyckt att det varit det bästa någonsin för att sedan plötsligt totalvända och bli uttråkad så fort introt börjar spelas. Därför är det något tryggt med låtarna som kom i januari och februari, de har redan bevisat sig. Den här är ett exempel på det. Jag var, pga långsint och stundtals oresonlig, först tvär. Jag har som kanske bekant varit mycket tveksam till den här subgruppens tidigare megahit (är fortfarande ska tilläggas. I lika hög grad som tidigare). Som tur var släppte jag dock mina förutfattade meningar. TUR. Har lyssnat fruktansvärt mycket på den här låten i år. Sistar är verkligen som bäst när de lämnar upptempo-låtarna och istället gör hjärtskärande hjärta och smärta på halvfart med någon typ av instrument envist och entonigt hamrandes i bakgrunden i form av t ex  piano och/eller en klichéartad men effektiv saxofon. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till G.R.8 nr 12

  1. Saga skriver:

    Ingen borde behöva en ursäkt för att älska dessa fantastiska 12 människor! ❤️SEHUN❤️ Vem är eran favvo? 😉

    • dancingonourown skriver:

      Det har du verkligen väldigt rätt i 🙂 (Det är ju bara det att jag har en historia med TVXQ och deras splittring som jag har lite svårt att skaka av mig fast det gått så många år.) När det gäller favorit är det en svår fråga, de är ju så många ^^ Men jag måste ändå säga Kai ♥ även om andra också ligger bra till typ Kyungsoo, Chanyeol, Tao, Chen… /Johanna

  2. Pingback: G.R.8 nr 10 | Dancing On Our Own

  3. Pingback: G.R.8 nr 2 | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.