G.R.8 nr 15

Nu är det dags igen! Året är snart slut och som vanligt tänkte vi räkna ner genom att lista våra favorit k-poplåtar från det gångna året, varsin varje dag fram tills det blir 2014. 

Det har naturligtvis, som vanligt, varit oerhört svettigt och besvärligt att välja bort och jämföra. Ni vet, det finns ju liksom inga sanningar när det gäller vad som varit bäst och sämst. Vi har, som vanligt, satt upp några regler för att göra det både svårare och enklare. Vi rankar bara låtar som är på huvudsak koreanska (så även om vi kanske velat blir det ingen Beyoncé, Miley Cyrus, One Direction, Ansiktet eller koreanska artister på japanska). Vi rankar inte heller låtar från skivor som inte har en musikvideo eller låtar som inte släppts i år (så inga smöriga minde kända ballader från våra bias-grupper eller DBSK5).

Sist men inte minst har vi, också som vanligt, inte pratat ihop oss innan utan tagit alla beslut på egen hand men tycker ändå liksom tidigare år ibland pinsamt lika^^. Årets titel på nedräkningen kommer från gruppen som lite kommit att representera hela scenen och alla möjligheter det här året. Vi pratar naturligtvis om  

Elin: I ärlighetens namn borde det vara en annan låt av den här gruppen som hamnade på den här listan. Min kanske allra mest lyssnade låt det här året är nämligen Dancing Queen och trots att den fick någon typ av återsläpp i år räknas den liksom inte… MEN! Den här ligger inte långt efter i antal lyssningar heller. Det är något som är så otroligt befriande med Crayon Pop. Något som är så befriande med medlemmarna, musiken, dansen, kläderna, hjälmarna, attityden, gerillamarknadsföring och att det kan fungera. Något som gör att jag blir glad varenda gång någon av deras låtar dyker upp (undantag: Lonely Christmas. Den saknar pondus i tramset och då funkar det liksom inte för mig) på mina låtlistor och varför den här tog det sista steget in på topp 15 så sent som igår.  

Johanna: ÄNTLIGEN! Okej det slår mig egentligen först vid ungefär 2:20, men då har 2NE1 efter flera mindre lyckade singlar åter igen lyckas skapa magi. Metodiskt och välgjort byggs låten upp mot ett vemodigt och briljant crescendo. Nyckeln till framgången är det jag klagade mest på förra året, refrängen. 2012 var det k-poplåt på k-poplåt som började så bra och sen hände något i refrängen, det blev platt och förutsägbart. Här är det precis tvärtom. Förutom en perfekt refräng har låten även en väldigt snygg video där Bom ser lite ut som en läskig plastdocka men på ett väldigt passande sätt för låten. Snö som faller, snygga kläder och en CL som sjunger känslosamt och trovärdigt. Den bästa vinterballaden i år.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till G.R.8 nr 15

  1. Patrik_k skriver:

    Jag var först lite skeptisk till ”Lonely Christmas”, men nu tycker jag nästa både videon och låten är bättre än ”Bar, Bar, Bar”. 🙂

Kommentarer är stängda.