Förberedelser inför VIXX-konsert!

Nu har jag gjort det. Jag har fördjupat och förälskat mig i VIXX! Jag skrev tidigare att jag hade över en månad på mig att sätta mig in i pojkbandet innan de kom till Sverige och med lite mer än en vecka kvar till uppträdandet på Oscarsteatern kan man nog påstå att jag lyckats. Jag har börjat reblogga bilder av dem på tumblr, kan inte sluta fundera runt vem Leo egentligen är, avslutar helst en lång dag med att kolla på någon av deras reality-serier, känner igen vem som sjunger vilka delar i deras hits, kan inte sluta le när jag tänker på Ken och börjar fnittra okontrollerat när jag inser att jag snart ska se dem irl. 

Som vant k-popfan visste jag att det skulle gå lätt att sätta mig in i bandet men jag hade inte väntat mig att det skulle gå SÅ lätt att kära ner mig. Det känns lite som när jag först på allvar upptäckte Infinite. Jag kan inte välja favorit, de är så himla spännande och roliga allihop och framför allt har de den där pojkbandsdynamiken: de är så fina tillsammans.

Till er som inte hunnit ge VIXX en chans vill jag därför säga: GÖR DET. Nu. Innan konserten (om ni ska dit). Jag tänkte också ge er en liten snabb introduktion till de olika medlemmarna (men innan vill jag också passa på att be om ursäkt till alla som är hardcore Starlights om jag skriver något amatörmässigt, jag har alltså gillat VIXX i en månad :). Vill ni har fler beskrivningar av medlemmarna finns de många bra fanmade HÄR. )

VIXX bildades 2012 under Jellyfish Entertainment och har sex medlemmar:

N är den perfekta ledaren. Han vet när han ska ta plats och när han ska hålla tillbaka. Han älskar att synas och är oerhört tramsig och fåfäng i ordens bästa bemärkelser men tar bara över när det behövs, när de andra är trötta eller om det är hans tur att göra bra tv. I reality-serierna är det särskilt tydlig hur han lyfter fram och känner in sina bandmedlemmar. Jag har nog aldrig sett en ledare som är så bra på det. Samtidigt är N långt ifrån tråkig eller förutsägbar. Han är en klippa men en som är rädd för spöken och höga höjder, som dansar proffsigt, gärna ser sig i själv i spegeln och vid första anblicken kan verka som bandets självupptagna aegyo-diva.

(Cha Hakyeon, född 1990)

Leo påminner mig om Jaejoong. Det är något med utseendet och uttrycket. Han pratar mjukt intellektuellt och sjunger känslomässigt, poserande och proffsigt. Men samtidigt är de helt olika. Jag har aldrig sett en mer inåtvänd idol än Leo. Han är så obekväm och stel att det ibland ser ut som om han ska gå sönder. Varför råder det delade meningar om. Är han extremt blyg? Nonchalant cool? Har han någon typ av social fobi? Eller har bolaget sagt åt honom att vara konstig, arbeta med pokeransikte för att skapa ett intresse? Ibland när Leo glömmer bort att han är filmad framkommer nämligen en mer avslappnad och mindre märklig person. Antagligen finns sanningen någonstans där mittemellan men hypen runt Leo handlar mycket om alla frågetecken. Leo är en spännande gåta jag (och MÅNGA andra) inte kan sluta fundera runt.

(Jung Taekwoon, född 1990) 

Ken har en väldigt väldigt fin röst och är snygg men det glöms ofta bort eftersom han också är medlemmen som är lite för mycket av allt. Ken skriker ”filma mig filma mig FILMA MIG” och ger sig inte förrän han blir filmad och får stå i centrum. Han imiterar myggor, leker Stålmannen i timmar, klär ut sig till VIXX artdol ROVIX och intar alla möjliga och omöjliga alter egon. Han är underbart knäpp och säker ganska enerverande att umgås med dygnet runt. Likt en flippad version av Heechul/Sungyeol/Kwanghee som sedan helt plötsligt på scenen får en annan typ av pondus och sjunger känslosamma ballader med hjärtskärande rnb-röst.

(Lee Jaehwan, född 1992)

Ravi verkar äldre än han är. När inte N är där och håller balansen i gruppen, eller pratar i offentliga sammanhang, gör Ravi det. Han är den allvarliga rapparen som med mörk röst spottar ur sig orden. Jag har läst flera fans som menar att Ravi är den med mest scenkarisma och stjärnglans i VIXX, den som man helst tittar på när de uppträder irl. Det förvånar mig inte. Ravi är väldigt seriös med musiken, komponerar själv och kommer med största sannolikhet snart att börja samarbeta med fler än VIXX eller inom någon typ av subgrupp.

(Kim Wonshik, född 1993)

Hongbin kan ha världens vackraste leende och lyfts hela tiden fram som gruppens visual men är inte en bekväm diva som älskar att titta sig själv i spegeln. Han är en ganska vanlig, lätt blyg kille som inte är bäst på att sjunga eller dansa men som gärna vill bli det och jobbar hårt. Vad Hongbin är bäst på är lagarbete, som att regissera och filma andra medlemmar i reality-serier. Han verkar också oerhört sympatisk, någon att känna igen sig i bland extravaganta personligheter. Hongbin lyfts ibland fram som potentiell skådespelare och kommer med största sannolikhet dyka upp som den hetaste flowerboyen i någon serie inom en snar framtid.

(Lee Hongbin, född 1993)

Hyuk är bandets maknae. När VIXX bildades hade han problem att nå upp till de andras dans- och sångnivå. Det var också tydligt att han var några år yngre än de andra, men det håller långsamt på att ändras. Hyuk är oerhört gullig på det där sättet som snart kommer växa till något annat. På liknande sätt som Changmin växte upp, förändras Hyuk långsamt från gulligt awkward tonåring till snygg kille. Jag misstänker att jag först kommer att ha svårt att erkänna det eftersom han är så ung men att jag om några år kommer att dra lite efter andan när jag tittar på Hyuk.

(Han Sanghyuk, född 1995)

Om ni vill skaffa er en egen uppfattning om VIXX rekommenderar jag: den seriösa serien om hur de bildas MyDOL, det oseriösa serien där de filmar sig själva MTV Diary och reality-serien de spelar in just nu VIXX TV. Plus deras musik förstås och liveframträdanden och om ni gillar pairings Keo (mitt favoritpar).

/Johanna

Annons
Detta inlägg publicerades i Spazz, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Förberedelser inför VIXX-konsert!

  1. Angelica skriver:

    Jag ska också se på VIXX på lördag. Det är helt otroligt att Sverige ska få hålla i Skandinaviens första k-popkonsert 😀

  2. Pingback: G.R.8 nr 6 | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.