Storsläpp!

Förra veckan alltså. Länge sedan så många stora grupper släppte material under en och samma vecka. Och så mycket bra! Framför allt låtarna men även några av videorna (faktiskt). Här kommer en kort redogörelse för förra veckan storsläpp, ett av veckans och vad vi ser fram emot! 

Xia/Junsu – Incredible

Först vill vi säga att vi verkligen gillar den här låten. Den är himla sommarhittig på de bästa sätten. En refräng som verkligen sätter sig i huvudet och gör att man typ vill gå ut och dansa eller blir peppad en seg dag på väg till jobbet. Videon däremot. Efter att ha hyllat låten fällde vi och några kompisar till oss en gemensam dom över den: all over the place. Och det är (om ni inte fattat det) inget positivt omdöme. Det är skir sommarromantik med snygg modell, poolparty i grälla färger, surrealistisk dans i laserstrålar och Junsu sittandes i en (oerhört snygg) blomstertron. Det känns som om regissören tog typ fyra olika idéer som skulle mått bäst av att hållas isär och stoppade in dem i en video. Det funkar helt enkelt inte, vilket är väldigt tråkigt eftersom låten och dansen är så fruktansvärt bra. Tänk ändå om de hade valt att satsa på bara blomsteridén och om Junsu hade fått vara med på musikprogram. Nu får vi nöja oss med det här uppträdandet. Eller nöja oss och nöja oss. Väldigt bra är det!

Infinite – Destiny

Det som är så befriade med Infinite är att de har ett tydligt sound. Oavsett om låtarna är hårda och mörka eller ljus och glada låter de alltid Infinite på ett sådant där speciellt sätt som det är svårt att sätta fingret på men som vi båda är otroligt svaga för. Det är liksom en speciell malande slinga i bakgrunden som verkar kunna användas på tusen olika sätt, vilket gör att det heller aldrig blir tråkigt. Bekant samtidigt som det känns nytt och spännande, om ni förstår hur vi menar. Destiny är inget undantag. Extremt bra låt. Intensiv, välavvägd och några rader som sätter sig som klister i huvudet. Videon är också något så ovanligt som välklippt! Är det något k-popvideor, särskilt de med grupper med många medlemmar, tenderar att brista i är det just i klippningen. Det kan var ett hackigt flackande mellan olika personer och moment eller ofokuserade teman i färgpalett och känsla. Det märks att man lagt pengar på den här videon, att den är omsorgsfullt och noggrant skapad. De enda frågetecknen är egentligen 1) varför har inte alla fått Hoyas klädstylist? Han har sanslöst snygga kläder hela tiden medan de andras är rätt tråkiga. 2) Varför har inte alla mittbena hela tiden? De sprejade och spretiga luggarna: :/

Beast – Shadow

Beast är tillbaka! Tillbaka till det mörka dramatiska temat som de gör bäst. Det är hjärta, smärta, mörka kläder och rökmaskiner. Vi minns hur mycket vi lyssnade på Breath och Fiction. Att vi till och med gick upp tidigt på morgonen och köade för att se Fiction i Seoul, stod i publikhavet och fick rysningar över att det var så bra live. I Shadow händer något liknande som i Fiction (även om Fiction antagligen är omöjlig att toppa), det är riktigt riktigt bra. Samtliga medlemmars röster (det är så många olika och sjukt bra röster), får ta plats i långa delar, stå ut och komplettera varandra. Man hamnar liksom aldrig i en medlem feat. alla andra (eller en känsla av att man velat ha en medlem feat. alla andra). Vi ser fram emot att få se Beast live på musikprogram (och med live menar vi tyvärr live hemifrån Sverige). En fråga: den där örnen som blivit så OTROLIGT populär att använda i musikvideor som släpps på scenen (typ Jaejoongs Mine eller Big Bangs Fantastic Baby). Vad betyder den egentligen?

Kim Hyun Joong feat Jay Park – Unbreakable

Det här samarbetet var vi inte beredda på, inget vi kunde gissat oss till över huvud taget faktiskt, MEN vi är otroligt glada över det. Kim Hyun Joong som soloartist har verkligen genomgående (minus Lucky guy och en del saker på japanska) varit en positiv överraskning! Vi har förstått att en del har lite svårt att ta Hyun Joongs gangsta-attityd på allvar men vi gillar vad som händer i det awkwarda och samtidigt hårda uttrycket. Dessutom har han en pondus på scenen som är svår att bortse från. I våra ögon leker han med olika attityder och uttryck på ett väldigt intressant sätt. Vi gillar även hur man leker med maskulina-, status- och Asien-kitschsymboler i videon. Det blir något så smart/medvetet/kritiskt/bra/snyggt över att blanda den svartvita dansen med svärd, storskaligt måleri, röda sportbilar, sneakers, traditionella trummor och sexpack. Snälla säg att Hyun Joong och Jay kommer att uppträda tillsammans på musikprogram med den här! Eller är det så att det här är en sådan där mellanlåt som inte kommer promotas på det sättet alls? (Och hörni, vad är det med de här dramatiska fåglarna?)

Väljer ni att bara kolla på en av de här videorna råder vi dock er att se Lee Jung Hyuns V. Alltså, denna drottning. Visserligen inte lika techno-hårt som vi är vana vid men så himla rolig och bra. (Har ni missat t ex tidigare mästerverket Suspicious man råder vi er se den med.) 

f(x)-comeback

Vi borde lärt oss hur det fungerar på SM vid det här laget. Till exempelvis vid SHINees Sherlock-släpp. Eller kanske vid Super Juniors Mr Simple. Ändå hann vi bygga upp förväntningar och idéer runt den efterlängtade f(x)-comebacken med utgångspunkt i några teasers. Det har varit så många sjukt fina bilder (och en arty-video) som har fått oss att tro att något nytt skulle hända. Suggestiv romantik, Krystal/Kai-pairing, Sulli/Victoria-pairing och poetiska beskrivningar av förälskelse.

Sedan kom den senaste teasern. Och visst. Den ser bra ut. Men. SÅ typisk SM och f(x). Det är snygga kläder och dans i studiorum (som gör att vi snart inte bara kan prata om SUJU-rum utan även f(x)-rum). Kanske att det dyker upp lite färgglada strålar. Jaha, vad hade vi väntat oss egentligen? 

Försöker ändå se fram emot det här. Det är ju ändå f(x)! Det kommer förhoppningsvis bli hur bra som helst. /Elin och Johanna

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Storsläpp!

  1. Vad tyckte ni om f(x)’s comeback nu då? Vill höra era åsikter 🙂

    • dancingonourown skriver:

      Ursäkta supersent svar: jag gillade f(x)s låt väldigt väldigt mycket och lyssnar fortfarande på den varje dag! Sedan är det ju så att man alltid önskar att ens favoritgrupper släpper det bästa någonsin och det tyckte jag inte riktigt att det var (kommer nog för alltid tycka att NU ABO är deras bästa)…/Elin

Kommentarer är stängda.