Mind-blowingly Awesome nr 1

Elin

Jag vet att valet kan verka givet. Att man nästan kan tro att jag utsedde låten till årets låt innan den släpptes. Jag vet. Men den är ju bäst. Det bara är så. Den sticker ut på helt rätt sätt, bryter av mot så mycket annat och etsar sig fast i huvudet. OCH har helt briljant dans. Det här med att bygga stegen på varandra, göra alla medlemmar till viktiga beståndsdelar som följer på varandra, istället för konstant synkronisering är årets hit (Tony Testa ftw). Att jag sedan väntat på den här comebacken i över ett år bidrar ju så klart. Att jag vid upprepade tillfällen under 2011 tänkte fan, ingen SHINee-comeback för mig medan jag är här, för att sedan pricka in den under min och mammas semester i Seoul i april. Att den spelades konstant i ett vårfint och körsbärsblommande Seoul. Att jag fick se dem framföra den live två gånger. Eftersom Johanna redan lagt upp dansversionen av videon och jag inte är jätteintresserad av att se dem som detektiver fick jag lov att lägga upp den live. Det är ju så den gör sig bäst. Här är den från Music Bank 13 april som också var ett av livetillfällena under semestern. Här är alltså jag och mamma del av fanchanten: SHINees BACK!

Johanna

Nu tänker jag precis som Elin vara väldigt förutsägbar. För precis som henne kan jag inte annat. Jag brukar inte slänga mig med ordet älska, men när det gäller den här låten gör jag faktiskt det. Jag älskar den. Och det är inte bara för att jag är biased. Den är så himla mycket min smak på alla sätt. Dansmusik som gör ont i hjärtat. Yunhos märkliga pratsjungande element som blandas med Changmins storslagna skriksång. Årets snyggaste refräng (när den drar igång är det bara som om jag vill springa, rusa någonstans, eller dansa och aldrig sluta). Och dansen!!! Både jag och Elin har redan sagt det men det tål att upprepas: TONY TESTA!!! Modern dans som används till popmusik på precis rätt sätt, märkligt och catchy på samma gång. Precis som den här låten. Eftersom Elin redan publicerat videon (som jag också gillar starkt) på tredje plats tänkte jag publicera något annat. Det här är långtifrån den mest storslagna versionen men väldigt fascinerande och viktig eftersom vi pratat så mycket om dansen. Sen är ju även Changmin snyggare än snyggast här. Så varsågod min etta i dance practice version :

OCH:

Elin:

Låtar jag gärna haft med på listan men som inte uppfyllde kraven var: 1) Onews typiska men ack så smäktande soundtrack-ballad till To the Beautiful You In your eyes. Visst, några wailingar och gitarrsolon är lite onödiga osv MEN blev fortfarande jätteglad varje gång jag hörde första tonerna (vilket var ofta. Låten var Minhos rolls ”theme song”. Bara en sådan sak.) 2) f(x)s stört bra fanservicelåt Beautiful stranger. Har ni inte läst texten är det dags nu… 3) Jag har lyssnat fruktansvärt mycket på hela Orange Caramels minialbum Lipstick. Mest på titelspåret men nästintill lika mycket på Bubble Bath vilket ganska mycket Future Is Idol-skribenternas förtjänst. 4) Flower Power. Otroligt töntig titel. Allt annat med låten A++++.

Och dem som föll precis utanför: Den låt som låg topp 15 ända fram tills att jag bestämde mig för att står för mitt B1A4-guilty pleasure var 4Minutes episka saxlåt Volume up. Men sedan bestämde jag mig ju för B1A4 som har släppt jättebra singlar i år. Verkligen. Jag hade som bekant väldigt svårt att välja vilken som skulle vara med på listan. Till och med hit blev det svårt men tillslut vann den med en av årets finaste videor,  Tried to walk. Vill också påpeka att jag är medveten om att det är alldeles för få debutanter på min lista (bara Nu’est liksom). Några som var nära var dock EVol, jag har lyssnat väldigt mycket på We are a bit different. Avslutningsvis: året har varit fyllt av efterlängtade, nervösa och roliga comebacker. Den kanske egentligen mesta alla kategorier var Shinhwas. Ett pojkband som efter 14 år i rampljuset under samma namn, en gemensam flytt från bolaget SM Entertainment, ett bildande av eget bolag och samtliga medlemmars obligatoriska miltärtjänst avklarad gör comeback. Helt intakt med samtliga medlemmar. Det är så fint att jag nästan vill gråta. Dessutom släpper de en jättebra låt (om än med fånig rap). Ett av årets huvudbry har dock varit vilken Eurovision-låt Venus påminner extremt mycket om. Hjälp någon?!

Johanna

Låtar jag gärna haft med på listan men som inte uppfyllde kraven var: Först och främst Beautiful Stranger med f(x), som med all säkerhet hade varit med i toppstriden. Alltså den texten och Ambers rapp, melodin och allting. Så jävla bra! Jag gillar även Xias Uncommitted. Först tyckte jag att det problematiskt med engelskan men efter typ tre lyssningar kapitulerade jag helt. Det är en väldigt bra låt och han är ju en av de bästa sångarna någonsin. Oerhört många gånger har jag lyssnat på den. Sist men inte minst har vi de där Exo. Jag har inte blivit ett fan av gruppen och är lite bekymrad över att de inte är proffsigare live. Men fy fan vad bra låtar de fått! Biased som jag är jag nästan lite avundsjuk. Kunde inte DBSK, f(x) eller SHINee fått några av dem? Mest har jag lyssnat på briljant knäppa Two Moons feat Key. Och underbart smöriga Angel.

Och dem som föll precis utanför: f(x) igen, länge var Electric Shock med på min lista. Den är med säkerhet min nummer 16, men pågrund av refrängen åkte den ut. Hade också med Nalina med Block B länge, för att den är episk på så många nivåer. Men kom fram till att den nog egentligen, fast det är en stört bra låt, nog inte riktigt är min stil om man jämför med mycket annat som släppts. Jag vill liksom inte lyssna på den på repeat. Gillar även, liksom typ alla andra, Big Bangs Fantastic Baby väldigt mycket. Men den episka videon gör liksom halva låten och jag har lyssnat mer på Blue därför valde jag den istället. Sen lyssnar jag just nu naturligtvis en hel den på Humanoids ♥ men den är lite för ny för att nyktert bedöma.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mind-blowingly Awesome nr 1

  1. Carro skriver:

    Fasen, jag tycker också att Venus påminner om något jag hört förut, men jag kan då satan inte komma på vad! Har lyssnat igenom hela min Eurovision-samling, men inte hittat något som ens påminner om den. Eller, jo, kanske låter introt till Bulgariens låt från årets ESC (Sofi Marinova – Love Unlimited) PYTTELITE som en kvinnlig housepop-version av Venus, men annars… inget :/

    • dancingonourown skriver:

      Litar på dig att det inte är en Eurovison då 🙂 Men någon låt är det ju! Det är kanske bara någon annan hit. Hmmmm, vilken kan det vara?! Får fix på det här lite då och då och kan inte släppa det, haha! /e

  2. Pingback: End of the year, K-pop 2012. Best Track of 2012 « The Future is Idol

Kommentarer är stängda.