Mind-blowingly Awesome nr 2

Elin

Precis som för Johanna var det här ingen omedelbar blixtförsälskelse. Men nästan, åtminstone låten. När jag bloggade om den klagade jag bara på den hastigt påkomna Woohyun-höjningen. Den har jag kommit över nu, numera gillar jag att det kommer plötsligt, vänder låten samtidigt som den fortsätter i nästan exakt vad den började i. Videon hade jag lite svårare för, eller kanske snarare element i den som fick ta för stor plats. Även där har jag tänkt om: mönsterrummet och färgerna är ju fantastiska! Brytningen mellan den konstiga historien som berättas och färgerna i rummet gör lite samma saker som låten i sig, det förvirrar. Lite som det exempelvis Johanna också påpekade, det förvirrande i huruvida det är en glad eller sorgsen låt. Lite som brukar vara med låtarna de släpper överhuvudtaget samtidigt som de har ett så specifikt sound. Gruppen har under året krupit sig upp från att ha varit nummer fyra på min favoritbandlista till samma placering som den här låten får… Min tvåa är Johannas femma.


Johanna

Jag vet väldigt lite om det här bandet, knappt ens vad alla heter. Men lika ointresserad som jag har varit av att kolla på olika tramsprogram med dem har jag varit intresserad av deras musik. Jag har verkligen varit besatt av den här låten och det är långt ifrån deras första eller ens enda låtsläpp i år som gjort mig otroligt glad. De gör helt enkelt popmusik precis som jag vill ha den. Gång på gång skuttar jag runt som en lycklig idiot i min lägenhet när de släpper en ny låt. Och den här är enligt mig bäst hittills. Jag är kär i videon: hur tjejen de sjunger om bara går runt och ser hård och coolt ut, hur de dansar på gatorna och hur Niel åmar sig i badkaret. Jag är kär i texten i översättning och hur den engelska refrängen är gjord så att man kan välja att höra ”To you” eller ”Do you” beroende på vad man önskar sig av låten och gruppen. Jag är även kär i koreografin, hur den framförs live och den catchiga och samtidigt bittra melodin. Det här kan helt enkelt vara en av de bästa poplåtarna någonsin. (Kan kanske vara dags att kolla upp Teen Tops personligheter ändå.) Min tvåa är Elins femma.

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.