Mind-blowingly Awesome nr 6

Elin

Att den här kommer så långt ner är lite av årets chock, åtminstone för mig. När jag började planera listan tänkte jag att få låtar fått mig att jubla lika högt av glädje. Men under jobbet med den, när jag både lyssnat på låtar i min iPod och särskiljt låten från videon och lyssnat och tittat på videon samtidigt, insåg jag att det faktiskt var videon som framför allt framkallade mitt lyckorus. Videon är för mig på alla sätt episkt. Den innehåller så otroligt många element som jag aldrig trodde att jag skulle få se i en k-popvideo. Eller en flickidolsvideo. Eller en video överhuvudtaget. Eller jo, visst har det kommit videor som lekt med samma frågor, artister som använt den egna kroppen till att skapa liknande flytande gränser, men jag vet inte. Det är något med att just han gör det och hur han gör det. Det är så himla asfsikbfgfrscssnfgtednaf!!!! Därför är det med litet sorgset hjärta jag publicerar den här med placering utanför medaljplats eller ens topp fem. Men låten håller inte samma klass som videon för mig. Det bara är så. Den har inte alls lika många lyssningar i mitt musik-bibliotek som andra låtar, jag blir inte lika glad när den dyker upp på en spellista. Jag är inte överförtjust i Flowsik-rappen och den är varken självklar eller tillräckligt konstig. Därför hamnar låten med den briljanta titeln dessvärre inte högre än plats nummer sex. 

Johanna

En av reglerna när vi gjorde den här listan var att alla låtar måste ha en officiell video, därför kan det verka som om jag fuskar nu. Och kanske kan man kalla det fusk, men det är inte medvetet från min sida. När jag lyssnade, funderade och velade runt olika låtar var jag helt säker på att den här låten hade en video. En tråkigt intetsägande som på inga sätt var relevant när det gällde min känslor inför låten. Nu hittar jag den inte. Anledningen kan vara att det är teasern jag minns eller att jag letar på fel ställen. Men att byta ut låten nu skulle kännas ännu mer fuskigt och orätt. Skulle jag bara plocka in något halvbra som jag egentligen inte ville ha med istället för en av mina favoritballader för sakens skull? Nej, jag får helt enkelt fuska lite. När jag lyssnar på den här låten blir jag ofta alldeles tårögd. (Alltid Baek Ji Young ♥)

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.