Mind-blowingly Awesome nr 8

Elin

Eftersom jag fortfarande tycker att det stämmer väljer jag att klistra in hur jag på ett ungefär (något nerkortat/modifierat) skrev i ett blogginlägg när den här låten/videon släpptes: ”För mig slår alltid Orange Caramels videor, låtar, röster, minspel och rörelser över i något intressant. Jag är medveten om att Orange Caramel inte är en grupp som i allmänhet läses som samhällskritiska men, intentioner eller inte: för mig känns det som om de genomgående driver med uppfattningar om bl a femininitet, maskulinitet och etnicitet eftersom det/de är så sjukt mycket. I veckan släppte de Lipstick och herregud, jag tycker att det är så snyggt och bra att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Lätt en av årets bästa låt/video-släpp.”

Johanna

Jag gillar allting med den här: låten, videon, stylingen, dansen och tjejernas minspel. Det är en lagom avvägd blandning av skämt och allvar. Parodierande och snyggt på samma gång. Det bästa botemedlet mot gråa dagar och leda, en medryckande vers, refräng och överdriven estetik att försvinna in i. 

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s