Mind-blowingly Awesome nr 11

Elin:

Jag tycker att Ren är en av årets mest spännande idoler. När den här gruppen och låten kom trodde jag också att min fascination skulle fokusera runt honom. Så blev det inte. Jag har lagt på tok för lite tid vid honom. Låten har jag däremot lyssnat fruktansvärt mycket på. Jag gillar att den låter så otroligt mycket Eurovision på helt rätt sätt, hur den pumpar sig fram och hur dansen förstärker både låt och video. Min elva är Johannas nummer tretton: Face.


Johanna:

Ibland är det svårt att veta varför man fastnar för vissa låtar. Jag har lyssnat fruktansvärt mycket på hela Big Bangs senaste minialbum men det är den här låten som verkligen etsat sig fast. Jag tror att det handlar om den vemodiga melodin och hur den utan hämningar vältrar sig i sitt eget vemod. För mig finns det något väldigt behagligt och betryggande i hur den är uppbyggd och liksom sakta jobbar sig framåt. Jag gillar också hur texten på ett liknande sätt konstaterar sorgliga saker. Att videon sedan utspelar sig i New York, där jag bott en kort period för några år sedan, gör att en nostalgisk känsla som passar väldigt bra till låten bitvis uppstår för mig. Jag skriver bitvis, för visst kunde de ha lagt ner lite mer energi och tanke på videon när de tagit sig råd att resa till USA för att filma den?

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.