Mind-blowingly Awesome nr 15

Precis som förra året tänkte vi köra en nedräkning med våra favoritlåtar från i år. Precis som då presenterar vi varsin låt om dagen med motivering ända fram till nyår. Bäst kommer på första plats och övriga i fallande ordning. Vi har också lagt till en extra dag för att lagom innan brons-silver- och guldplaceringarna presenteras kunna få klaga lite över det vi tycker varit sämst. Precis som förra året står låt mer i fokus än video (även om den ibland, liksom favoritartist, är svårt att bortse från) – dvs vilka låtar vi helst fortfarande lyssnar på och som vi tror kommer hålla längst. Regeln är också att låten måste ha en officiell video och så klart till största del vara på koreanska. 

Vi kan båda konstatera att vi borde placerat låtar annorlunda förra året och har försökt tänka på det i år… Exemeplvis anser vi båda att Karas Step borde hamnat mycket högre och att det egentligen var Infinites Paradise som var allra bäst. Vi får se om vi lyckas bättre nu! Titeln ”Mind-blowingly Awesome” kommer från en låt som vi lyssnat väldigt mycket på i år men som tyvärr inte har någon musikvideo, EXO feat. Keys låt Two moons. Ni kan höra den på koreanska här och på mandarin här. Nu kör vi!

Elin:

En grupp jag har aningen komplicerat förhållande till. Dels får jag fortfarande krupp så fort jag ens hör de inledande tonerna till Ma boy. Dels förstår jag liksom fortfarande inte riktigt varför fokus hela tiden måste ligga på rumpor på det här sättet. Därför tycker jag inte heller att videon är en direkt höjdare. MEN! Det är däremot låten! Hur bra som helst, otroligt effektiv hook med slingan som förstärker pianohamrandet och helt rätt användande av de olika medlemmarnas röster. Jag har lyssnat vansinnigt mycket på den här låten i år. (Jag hade ju även privilegiet att se Sistar framföra den här låten när jag var i Seoul i april!)

Johanna:

Att göra en lista i år känns betydligt svårare än förra, mest för att det har släppts väldigt många bra låtar men samtidigt väldigt få som jag verkligen förälskat mig i. Efter mycket velande har jag ändå försökt att bortse från vad jag kan höra är en bra låt eller vem som varit mest nyskapande och bara tänkt på vad jag helt lyssnar på när jag är ensam hemma. Den här låten lyssnar jag väldigt gärna på i de flesta lägen och har gjort sedan den kom i januari. Den har den där blandningen av dans och vemod som jag är väldigt svag för. Att videon dessutom hör ihop med och förstärker låten på ett väldigt fint sätt är så klart ett plus. 

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.