Musikguidens stora k-popspecial feat. oss

Igår kväll var vi med i studion hos Musikguiden för att prata k-pop. Eftersom programmet sändes live och vi var extremt nervösa har vi inte vågat berätta om vår medverkan tidigare. Nu har vi klarat av det, smält upplevelsen och faktiskt också vågat lyssna igenom sändningen tillsammans. Även om vi känner att vi velat säga så himla mycket mer, förklarat saker bättre och tydligare känns det ändå okej. Framför allt är det det här med att höra sin egen röst som känns väldigt ovant för oss… Men: förvånansvärt mycket som hanns med på så kort tid ändå. Programledaren Jenny Seth och redaktionen ställde bra frågor och fick oss att känna oss förvånansvärt avslappnade, vi hade trots spökande nerver roligt. Och: en hel timme tillägnad k-pop i Sveriges radio!!!

För er som inte lyssnat kan ni göra det här, antingen på kortare utvalda delar eller hela sändningen. Programmet fokuserade på framväxt, spridning, Gangnam Style, scenen, varför k-pop är så bra, fans i Sverige och lite till. Vi hade tipsat om några låtar (de riktigt gamla, haha) och andra låtar var valda av fans och andra medverkande som exempelvis Julyssa som är en av dem bakom klubben Kpop Nonstop som startar 28:e september (woohooo!).

Aningen förvånade kunde vi efteråt konstatera att en del saker som vi var övertygade om att vi pratat om inte alls fanns med utan bara var inbillning från vår sida. Vi var båda så fruktansvärt fokuserade timmen igenom att vi efteråt uppenbarligen inte hade koll på vad vi faktiskt pratat om. Exempelvis trodde jag (Elin) verkligen att vi pratat om att JYP är ett bolag som vågar vara lite sexigare och intygade Johanna flera gånger om att jag pratat om detta i direktsändningen. Det hade jag inte. Så kan det gå när man är nervös.

Jag (Johanna) råkades också på ett för mig själv, i efterhand, väldigt ologiskt sätt få in Infinite i samtalet. När det var dags att nämna ett band som vi trodde skulle kunna slå ordentligt i Europa fick jag hjärnsläpp och blackout och ur min mun bara hoppade ”Infinite” som en groda eller en väldigt, väldigt ärlig kärleksförklaring från ett fan. Det är naturligtvis inte logiskt, ingen i bandet pratar engelska och de ligger på ett litet bolag. I efterhand kan jag tänka ut tusen mer rationella svar på frågan (som YGs nya tjejband, de som inte debuterat än, eller något pojkband med många engelsktaliga medlemmar). Men hjärnan fungerar inte alltid logiskt.

Efter livesändningen satte vi oss på en pub för att smälta det hela. Mitt emot låg en Siba-butik. I skyltfönstret visades 2NE1s I’m the best i hd. Det kändes som ett tecken på att något håller på att hända med k-pop i Sverige.

/e och j

PS. På måndag sänds en hel timme k-pop till i P3 på Musikguidens Din playlist mellan 22-23. SÅ HIMLA KUL ATT K-POP FÅR SÅ MYCKET UPPMÄRKSAMHET JUST NU! DS

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Musikguidens stora k-popspecial feat. oss

  1. Klara skriver:

    Åh vad kul! Jag lyssnade på hela, ni var jätte bra! 🙂 coolt att dem spelade k-pop på radio :3

  2. ninna83 skriver:

    Det är så grymt roligt!! Har inte hunnit lyssna än!! Men ska skriva lite skolgrejer imorgon så då ska jag sätta mig med en kopp te och lyssna samtidigt!

  3. dancingonourown skriver:

    @alla :)♥! /e och j

Kommentarer är stängda.