Idol Look Alikes 1

I mitten av augusti var vi på Gotland en vecka utan internet för att fokusera på vårt bokprojekt. En kväll pratade vi länge om västerländska flickidoler, både från våra tonår och nu verksamma, och samtalet ledde in på vilka likheter vi kunde se mellan dem och olika östasiatiska popidoler. Snart började vi sammanfatta vem som var lik vem i en lång avancerad lista (typiskt oss). Eftersom en del av dem är ganska spexiga och enligt oss slående tänkte vi dela dem här under en ny kategori som vi döpt till Idol Look Alikes.

Likheten har mindre att göra med hur duktiga de är på att sjunga och dansa och mer om utseende och utstrålning. Med utstrålning menar vi inte att vi fördjupat oss i vilken roll personen har i sitt eventuella pojkband, om de är religiösa, romantiska, klantiga eller liknande. Nej, med utstrålning menar vi saker som kroppshållning, om personen ser besvärad eller lycklig ut, om den vid första anblicken ger ett mer maskulint eller feminint intryck etc. Så klart tycker vi att de flesta k-popidolerna är en väldigt mycket snyggare version av de västerländska, men det kanske ni redan förstått :). Här kommer de första, en grupp som slog igenom 1997… Och igen: det här har inget med personernas skills att göra överhuvudtaget.

Teen Top Niel (Zac), SHINee Taemin (Taylor) och EXO Ms Kris (Isaac) Hanson.

/e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Idol Look Alikes och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Idol Look Alikes 1

 1. Emily skriver:

  Håller ni på en kpopbok? 🙂

  • dancingonourown skriver:

   Ja det gör vi! Har jobbat med den under ungefär två års tid nu och det var bland annat därför vi var i Seoul så länge 🙂 /j

   • Emily skriver:

    Wow ska bli spännande att läsa! Jag tycker det är häftigt att ni är lite äldre än alla andra jag träffat som gillar kpop. Jag är själv 22 och älskar verkligen koreansk pop och serier och allt möjligt men har inga vänner som riktigt förstår sig på det och tycker att jag borde växa upp, haha. Så jag blev jätteglad när jag hittade er blogg:)

Kommentarer är stängda.