Epic solo stages

När idolgrupper uppträder med samtliga eller några medlemmar vet man inte riktigt hur de egentligen ställer sig till vad de utför på scenen. Man får hoppas på att de i de flesta fallen står för och gillar vad de gör. I vissa fall får man hoppas på det motsatta, att åtminstone någon medlem tänker: VAD gör vi nu? Exempelvis hoppas jag att SHINee gillar sina hitar och att utföra koreografierna till dem men att de dör inombords över att framföra exotiserande trams som exempelvis detta. (Du ler Onew men Jinki vill kräkas, visst är det väl så?) Obs rejäl skämmesvarning nu:

Hur hemskt ovanstående än är försöker jag vifta bort obehagskänslorna genom att tänka att medlemmarna säkert inte bestämt sig för det här själva ändå eller att åtminstone ingen enskild medlem ensam behöver stå för det. När det gäller konserters obligatoriska soloframföranden är det inte lika lätt. Där tänker jag faktiskt oftast, hur naivt det än kanske kan framstå, att idolerna i högre utsträckning varit med och bestämt vad de gör. Jag tänker att solo stages är en möjlighet för idolen att få göra det där de helst vill göra. Det här kan så klart vara fel, kanske bestämmer bolagen allt, men så tänker jag.

Det här kan bli totalt rätt och totalt fel (och någonstans mittemellan). Ibland blir jag glad över vad (jag tror) idolen valt att göra, andra gånger besviken. För att börja i negativa reaktioner från mig över idolernas val hade jag som kanske bekant exempelvis länge väldiga problem med att titta på Onews operasolo. Jag klarade ungefär tio sekunder och sedan klickade jag stopp på Youtube-klippet. Jag förstod inte vad han höll på med. Tillslut tog jag mig igenom hela solot (och det live dessutom) och det var inte så jobbig som jag trodde att det skulle bli. Någon vars solo jag ännu inte tagit mig igenom är Hoyas från Second Invasion Evolution (omg Maria som tipsade om det här, du hade helt rätt. Hjälp.) Se på egen risk.

Ibland blir det dock helt helt rätt, som exempelvis Ryeowooks på SS4, och vid en del tillfällen episkt. Tills för några dagar sedan trodde jag inte att något skulle toppa vårens två solohöjdpunkter. För det första har vi Sungjongs och Sungyeols Troublemaker som fått mig skrika högt av lycka. För det andra har vi faktumet att Taemin under SHINees arenaturné i Japan sjunger och dansar till Korn-låten Get up (Shut the fuck up). Ibland önskar jag nästan att någon filmat när jag och Johanna lyssnade på audion från konserten för första gången. Hur jag klickade på play bara för att och hur vi gick från tyst chock där vi bara stirrade på varandra till skrikspazz. Vi hade ingen fancam att gå på utan bara ljudet av Taemin som vrålar Shut the fuck up! Visserligen med ett pip för den värsta svordomen men ändå. Att se fancamen till är inte lika episk som att blint inbilla sig vad som pågår på scenen medan man endast hör audion men nästan.

Dessa två på ett halvår har varit magiskt och jag trodde inte att något skulle kunna slå dem. Eventuellt hade jag fel. Antagligen. Jag har väntat och väntat, letat och letat. I nu flera dagar har jag HOPPATS av hela mitt hjärta på att en fancam som matchar audion till Keys nya solo ska dyka upp utan bra resultat. Den enda jag sett är den här felvända som Johanna hittade. ÅH JAG VILL SE EN BÄTTRE. Vill se hur det visuellt ser ut när Key framför världens finaste i hopklippning av Lady Gagas Hair och Judas. Det här solot som han helt plötsligt mot slutet av arneaturnén valt att byta till. Från en halvdan version av Katy Perrys Fireworks till det här. Alltså… åh.

Jag misstänker att säkerhetsvakter varit stenhårda med kameror på konserten och att det kanske inte dyker upp någon bättre. Eftersom jag inte sett det bra vågar jag därför inte heller skriva med bombsäkerhet att detta solo är det mest episka hittills men nästan. Han flyger bland annat som ett kors över scenen. Bara en sån sak.

Lyssna på vad han sjunger och hur (så himla bra sjunger han). ÅÅÅHH. Jag vill och tänker tänka att det här betyder något. Jag la upp både audion och utdrag ur texten på vår Facebook-sida för flera dagar sedan men om någon missat, här och här:

Whenever I’m dressed cool
My parents put up a fight
And if I’m hot shot
Mom will cut my hair at night

And in the morning
I’m short of my identity
I scream Mom and Dad
Why can’t I be who I wanna be?
To be

I just wanna be myself
And I want you to love me for who I am

OSV en bit. Och sedan Judas….

I helgen har SHINee konserter i Hiroshima. Började för bara ett tag sedan. Kanske dyker det upp en bättre fancam då. KANSKE./e

(Btw: tar tacksamt emot tips om någon hittat en bättre.)

Uppdatering: Aningen bättre audio från dagens konsert.

Uppdatering 2: Kort men bättre fancam. (Alltså, pistolen…)

Annons
Detta inlägg publicerades i Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Epic solo stages

  1. Saga skriver:

    Vad tycker ni om snsd nya låt paparazzi ?:)

    • dancingonourown skriver:

      Hej Saga! Saken är den att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva för att jag inte tycker så mycket alls om Paparazzi. I mina öron är den varken dålig så att jag kan förfasa mig eller underbar så att jag kan hylla den. En okej låt, skulle jag kalla den. Jag har också lyssnat på den cirka två gånger sammanlagt, vilket kanske säger något om vad jag tycker ^^ /j

Kommentarer är stängda.