I fell in love with a foreigner

Jag brukar sällan vara lyrisk över musikvideor där grupper mesta delen av tiden dansar i studior där man byggt upp olika abstrakta rumsliknande formationer. Jag och Elin brukar kalla dem Suju-rum för att Super Junior ofta dansar i ett sådana studior i sina videor. Tanken är säkert att det ska se storslaget ut när många människor gör en koreografi samtidigt och ibland funkar det som i Sorry Sorry. Men ofta, särskilt om man försöker kombinera Suju-rummet med någon typ av historia, händer det något som inte riktigt passar mig, jag upplever klippningen som rörig och ofokuserad. Ett slående exempel är Infinites The Chaser (som Elin nyligen skrev om) där den som gjort videon helt enkelt ville lite för många saker samtidigt. Klippningen gjorde att både den sammanhållna magin från de första klippen av Myungsoo och Sunggyu i videon och den sammanhållna magin i dansen och sången live gick förlorade.

Vad jag vill komma fram till är att det finns ett band som genomgående varit ett positivt undantag inför min känsla för dans i Suju-rum, f(x). Varför? Antagligen för att SM inte samtidigt försöker väva in en historia i deras videor utan istället leker med rummet i sig, kläder, kameravinklar, dans och faktumet att de är den absolut snyggaste och bästa tjejgruppen på k-popscenen (enligt min väldigt subjektiva smak). f(x) senaste Electric Shock är inget undantag. Jag är helt kär i videon och har kolla på repeat sedan den kom. Alla fem medlemmarna är helt enkelt perfekta i den, karismatiska och sjukt välklädda (jag vill typ ha alla plagg de har på sig). Det finns liksom inget att klaga på förutom kanske låten, jag gillar den men är inte frälst. Refrängen faller lite platt i mitt huvud. För att fullt uppskatta hela låten och få gåshud och lyckorus inte bara av verserna måste jag se videon eller f(x) live framför mig då hör jag plötsligt många intressanta nivåer i den.  

Överlag tycker jag att hela f(x) nya minialbum är helt ok. Den har inga pinsamma bottenapp och en låt som frälst mig, Beautiful Stranger gav mig gåshud redan innan jag läst översättningar av den (och är framförd av bara Amber, Luna och Krystal):

Med översättningen (som jag tror stämmer för att jag läst liknande på flera ställen) blir den något av det bästa någonsin. Jag hör miljoner vackra utopiska nivåer i texten som handlar om att förälska sig i en utlänning (!!!!). Jag tänker på k-popfandomet och de olika världar som möts i det. Det handlar om storslagna känslor som förälskelse, romantik och besatthet som samlas i drömmarna om idoler från Sydkorea. Jag blir knäpp av lycka, jag menar en översättning som: ”The stories in the deep silences. 
You came from a different image, a different world. When you look at me as you extend your long hands. 
Take me to the place where you are.” Hur vackert kan det bli? Många ser det säkert som billig fanservice för utländska fans men jag älskar fanservice och när den är storlaget romantisk är den som bäst. Jag ser, liksom många andra, väldigt komplext vackra saker i relationen mellan idoler och fans och fanservice kanske är en av de yttersta symbolerna för den. Jag önskar att jag en dag får höra Beautiful Stranger live och stå i ett hav av fans, ett där typ europeiska kvinnor och män sträcker sina händer efter Amber.

”You came as a colorless light from far away, with a different look from a different world
No matter where that is, I’m ready, take me to the place where you are.” /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback, Sex, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till I fell in love with a foreigner

  1. Pingback: Lyckotårar | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.