Isolering, gamla texter och allt som hinner hända på en vecka

I förrgår vid tvåtiden klev jag in i min lilla lägenhet efter en vecka i Medelpad/ Västernorrland. Vi, jag och Elin, hade isolerat oss i skogen för att fokusera på arbetet med den bok vi skriver på om k-pop och k-popfans. Tanken var att sju dagar i Elins familjs sommarhus utan städers alla lockelser och kanske framför allt utan internets alla lockelser skulle göra oss samlade och hårt arbetande. Tanken fungerade bra, vi fick mycket gjort, även om det naturligtvis fanns distraherande lockelser även på landet typ väldigt vacker natur, gångavstånd till extremt billigt Erikshjälpen och våra pladdriga munnar om annat än texterna vi kom för att jobba med. I huset hittade vi även en present från Elins mamma (som nyligen var i Seoul med Elin), en flaska plommonvin, en av våra absoluta favoritdrycker från Sydkorea, med en väldigt vackert uppmaning på. Plommonvinet gav oss en ursäkt till en extra pladdrig fredagskväll men det var vi faktiskt värda.

Vårt mål inför resan var att läsa, rensa och organisera texter vi skrivit under de två år vi jobbat med boken. Eftersom vi testat olika strategier och idéer för att på ett engagerande sätt kunna berätta var materialet bitvis väldigt spretigt. En sak vi upptäckte var att delar av det material vi rensat bort och som inte kommer att passa i boken som den ser ut nu (vi är inte på långa vägar klara) faktiskt inte var helt tokigt. Det mesta av det är antingen snabbt nedskrivna känslor eller händelser som liknar vår bloggstil väldigt mycket och eftersom det är dumt att låta helt okej texter gå till spillo kom vi därför på att vi kan publicera några av dem på bloggen. Under den närmsta tiden kommer vi därmed med största sannolikhet posta några gamla texter vi rensat ut ur vår bokprojekt här. (Ni kanske kan se det som sommarläsning.)

Efter en vecka utan internet var naturligtvis det första jag gjorde när jag kom hem att försöka få en snabb överblick över vad som hänt i k-popvärlden. Ofta känns det som om jag mest inbillar mig att jag missar saker när jag inte har internet. Jag sitter nervöst och trummar av abstinens eftersom jag inte vet vad som händer och inbillar mig saker. Sen brukar det visa sig att det inte har hänt något särskilt. Det här gången var det annorlunda.

Det känns fortfarande inte som om jag har grepp om allt: Infinite lyckades vinna alla viktiga musikprogram under veckan och fälla glädjetårar, Kahi ska lämna After School, Big Bang fortsätter i samma briljanta stil som Fantastic Baby med videon till Monster, Wonder Girls och JYP lyckas producera en sjukt fin video och överraska mig positivt på många plan med Like This, SS501 har återförenats kort på ett fanmöte innan Kyu Jong ska göra sin militärtjänst, JYJs Junsu har vunnit ”Popularity Award” för tredje året i rad på Musical Awards, Teen Top har släppt ännu en beroendeframkallande catchy låt och snygg video där jag först hörde att de sjöng ”do you, do you, do you now” men jag har förstått att det ska vara ”to you” till en sjukt snygg tjej medan de dansar en väldigt snygg koreografi (slarvigt uttal är verkligen ett sjukt bra knep för att slippa censur och jag lyssnar på repeat). 

Sen har de två sista avsnitten av Love Rain översatts. Love Rain är absolut inte det bästa dramat någonsin men sevärt för att det är så överdrivet romantiskt och för att det till skillnad från många k-dramer låter historien sakta utveckla sig utan alltför bisarra sidospår. Slutet såg jag i går kväll och det var inget undantag utan lika väl sammanhållet som resten av historien. Det har även hunnit komma nya avsnitt av Jaejoongs drama Time Slip Dr. Jin som jag bara sett första avsnittet av och som tar emot lite. Inte för att min bias Jaejoong spelar dåligt utan för att jag spontant inte riktigt sugs med i historien. Tycker till exempel att huvudrollsinnehavaren känns stel och tråkig och att dialogen är mindre rolig. Elin beskrev också under fredagskvällen hela första avsnittet av Infinites Ranking King, som jag missade att kolla på innan vi åkte (jag bad om detaljer för att jag inte kunde vänta). Nu har jag sett både del ett och två och älskar, trots att programmet verkar extremt manusbaserat, allting med det. Hur kan Infinite handskas så bra med tramsmanus, jag menar hur bra kan ett band bli på fanservice?! Har även missat och ser fram mot att se SHINee tramsa med Shinhwa i Shinhwa Broadcast när jag får tid. Sen har ju sist men inte minst f(x)-teaser släpps: OH LYCKA och försöka att hålla nere förväntningarna för att inte bli besviken (f(x) brukar aldrig göra mig besviken men ändå eller just därför försöker jag att inte ha storslagna visioner):

Hm, analys av bilder och k-popväntan, de storslagna visionerna är svåra att hålla borta. /j (och lite e)

Annons
Detta inlägg publicerades i Always Keep The Faith, Comeback, Tv-serier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Isolering, gamla texter och allt som hinner hända på en vecka

  1. Ellen skriver:

    alltså f(x) <33333333
    fattar knappt att de äntligen kommer tillbaka. och snart också.
    de får inte göra mig besviken, dock tror jag att det skulle vara väldigt svårt för de att lyckas med det då jag är extremt f(x)-biased. ååååååh vad jag längtar!

Kommentarer är stängda.