Ensamdans deluxe

I lördags fick jag och Elin typ världens finaste present från min syster. Den är inspirerad av vårt Ensamdans-projekt och vår nedräkning av bästa k-poplåtar 2011 och består av att hon har gjort korta danscovers på de enligt henne 15 bästa k-poplåtarna 2011. Jag skrattade så att jag grät av lycka första gången jag såg filmen. TUSEN TACK!!! OCH TUSEN TACK!!! Och titta så himla bra:

Projektet som hon utgått från när hon gjorde danserna, Ensamdans, är ett projekt som vi drivit under flera år. Det är inspirerat av vårt bloggnamn Dancing On Our Own och går ut på att människor dansar k-popcovers själva (eller det kan vara på en plats med många människor med de måste vara den enda som gör koreografin). Danserna som måste utföras i Sverige (eftersom tanken är att placera k-pop i svensk kontext) filmas sedan och i nuläget har vi 24 danser från olika platser i Sverige. I projektet medverkar både dansare och människor som aldrig tidigare lärt sig en danskoreografi. Projektet finns i en version på youtube men även som ett konstprojekt vid namn Molla Molla. Konstprojektet är en tyst projektion som bara visar hur människorna rör sig i olika miljöer utan musiken.

Vår tanke har varit att projektet hela tiden ska växa och bli större, alltså att vi långsamt ska fylla på med fler och fler danser. De senaste typ 8 månaderna har vi dock varit extremt dåliga på att inspirera andra och oss själva till att dansa så projektet har stått väldigt, väldigt stilla tills i lördags. Då gav min syster inte bara oss presenten ovanför utan anordnade även en k-popdansfest tillsammans med sin sambo hemma hos sig där vi tillsammans lärde oss koreografier. Vi är säkra på att kvällen kommer leda till flera danser till projektet (vi har redan en 🙂 som vi inom kort kommer att publicera)./j (och e)

ps Om någon av er läsare har en tidigare opublicerad film där ni dansar en k-popkoreografi själva någonstans i Sverige blir vi naturligtvis extremt glada om ni vill delta i projektet och skicka den till oss på dancingonourown@gmail.com. ds

Annons
Detta inlägg publicerades i Ensamdans, Fanmade, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.