Ingen undertitel längre

När vi startade den här bloggen tyckte vi att idén om ”The confessions of two noonas” var rolig och träffande. När vi började blogga gillade vi överlag idén om att låtsas att vi levde i Sydkorea fast vi aldrig varit där. Att laga kimchi, fira högtider och försöka ställa om dygnet till koreansk tid blev för oss ett sätt att visa på vår besatthet av k-pop.

På senaste tiden har undertiteln stuckit ögonen och vi känner oss inte bekväma med att kalla oss själva noonas. Numera är vi tekniskt sätt mer av ajummas (lol) men framför allt har vi omvärderat användandet av de koreanska titel/relationsorden som noona, ajumma, oppa, unni, dongsaeng osv i vissa sammanhang. Anledningarna till varför vi omvärderat det är komplexa och fler än en. Kanske kommer några av dem skymta i inlägg eller kanske återkommer vi till det när vi tydligare vet hur vi känner och kan förklara det bättre i skrift än vi kan nu. För nu tar vi bort det i undertiteln på bloggen. /e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ingen undertitel längre

 1. Dancing Dancing Dancing. Varför skriver ni så sällan! Ni är min enda lycka i svenska bloggvärlden. Orkar inte med att läsa allkpops smörande, vill ha råa (roliga), ingående feministiska analyser på min popkultur! Por favor!

 2. Shikshin skriver:

  det gjorde ni bra i tycker jag^^ Men håller med Simon ovan! Hoppas på att se mer på denna bloggen, älskar era fördjupningar~

 3. dancingonourown skriver:

  Simon och Shikshin tusen tack för fina ord och medhåll! Det gör både mig och Elin väldigt lyckliga ♥ 🙂 Önskar också att vi skrev oftare men det är det där med tiden och prioriteringen av den som är problemet, alltid… /j

  • Shikshin skriver:

   😀 Men självlart, jag förstår er. Att prioritera är viktigt! Är glad över att ni inte har glömt bloggen^^ Fighting!

Kommentarer är stängda.