Vad händer med mina French Dreamy Boys?

Jag har grejat med ett inlägg om SHINees konceptbilder alldeles för länge nu. Så länge att det nästan blivit försent. Så länge att mina drömmar om att konceptet French Dreamy Boys faktiskt var på allvar har hunnit krossats. Jag tyckte att det var ett fantastiskt koncept. Varför har ni tagit det ifrån mig, SM? De är ju så vackra att de gör ont i ögonen. Bilderna är ju faktiskt något annat, nytt och spännande. Inga ansikten med balla starka färger och hårda typsnitt slentrianuppslängda runt. Jag tycker bilderna är fantastiska (förutom den konstiga på Onew insvept i en filt. Den är bara konstig). FANTASTISKA. Taemins hår t ex.


Det jag dock gillar allra allra mest är faktiskt att de är halvnakna. OCH. Missförstå mig inte nu. Jag menar inte ur attraktionssynvinkel eller vad jag själv tänder på. Nej, det handlar om att det faktiskt tillåts vara en annan typ av barbröstade kroppar som sexualiseras. Kroppar utan stora svällande muskler, stenhårda magrutor och extremt väldefinierade bröstmuskler. Inga k-abs eller k-guns. Tvärtom, de två medlemmar som har anlag för den typ av kropp hade snarare tonats ner med hjälp av ljus och Photoshop. Det är mjukare, om än übersmala, kroppar. Det var till och med nästan tendens till något litet väck på någon mage. Inga beastly-idols. Så otroligt befriande.

Mest tagen blev jag nästan av Jonghyuns bilder. Jag har liksom hållit på (ganska länge sedan nu i mitt försvar) och pratat om att han inte passar in i SHINee, är för högstadiemobbare och tar för mycket plats osv. Sedan några månader är jag dock lite besatt av honom, framför allt på grund av hans humor. SÅ SJUKT ROLIG. Om ni inte exempelvis följer honom på Twitter måste ni genast göra det. Titta här liksom. HAH. Sedan kommer de här bilderna också. Jag är fortfarande så tagen att jag knappt kan titta på dem (HÅRET).

Jag var till och med nästan på väg att köpa hippie-konceptet med mandolin och allt av en enkel anledning: Taemins hår. Så långt var jag på väg att gå. Men nu verkar det inte bli något av det alls.

Varför bygger ni inte hela comebacken runt bilderna, SM? Varför är de bilder man ser från musikvideo-inspelningen inte som dem alls? Varför har Taemin kort hår  (säg att han har peruk i videon) och Onew halvtråkiga kläder? Varför verkar ni göra samma sak som med Mr Simple – fantastiska konceptbilder och sedan en video som inte alls bygger på dem utan på något gråare och tråkigare. Säg att de drömskt franska killarna också dyker upp i videon, snälla.

Och: hybrid remix song. Vad betyder det ens? Två låtar i en och samma. ”Especially, the lyrics tell the story of Sherlock, who solves a criminal case by combining the rational clue ‘Clue’ and intuitive ‘Note.’ Therefore, the song gives a smart charm by connecting the lyrics of the two different songs flawlessly into a piece. Since the two songs ‘Clue’ and ‘Note,’ which make up ‘Sherlock,’ will also be included in the album and let listeners compare the hybrid remix version of ‘Sherlock’ and its original version, it is expected that the album will receive an explosive response from music fans.” Så står det på SHINees officiella Facebook. Vad blir det av det här? En snygg mix bara? Hoppas. SJUKT nervös för denna comeback. Och i morgon kommer ett låtmedley. Hur hantera? Det är vad jag vill veta.

/e

Uppdatering: nu är det ju imorgon i Sydkorea så här är det. Hm. det är vad jag säger.

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vad händer med mina French Dreamy Boys?

 1. Ellen skriver:

  på tal om onew och filten, detta hittade jag på tumblr:

  Photographer: Good job, Taemin and Minho! Now Onew.
  Onew:
  Photographer:
  Onew: Yea. .. I’ll just get this blanket
  Photographer: but Jink-
  Onew: Blanket.
  Photographer: But-
  Onew: Blanket.

  och

  Minho: LOOK AT MY BODY
  Taemin: LOOK AT MY BODY
  Onew: LOOK AT MY BLANKET

  alltså jag orkar inte haha

 2. maggre skriver:

  Varför kan inte kpop vara allt det skulle kunna vara?! Eller snarare allt det jag vill att det ska vara!? Jag vill att de ska shockera, revolutionera! Men jag borde kanske inte ha de förväntningarna när det är idol musik jag lyssnar på. Kan de inte combina idol sillyness med the bezt music? Eller liksom jag antar att det handlar om förväntningar som väcks som inte uppfylls. När jag förväntar mig catchy, pinsam idolmusik och får det då är jag nöjd. Men när band helt plötsligt börjar leka med idén att faktiskt försöka göra något ”bra och annourlunda” som Shinees stört snygga teaser bilder och sen inte lever upp till det. Besvikelsen. De är producerade idoler så jag förväntar mig inte att få det jag får när jag lyssnar på ”riktiga musiker”. MEN JAG VILL 😦

  • dancingonourown skriver:

   Hm, jag tänker att de på många sätt chockerar och revolutionerar, gör bra och annorlunda saker men, visst, även jag önskar ibland att de skulle kunna göra det ännu tydligare, våga snäppet mer. Jag tänker också man kan ha de förväntningarna på idolmusiken. Jag gör ingen direkt skillnad på artister på det sättet, i min värld är idoler entertainers som framför saker på scenen och skapar saker precis som många av dem som en del väljer att kalla ”riktiga musiker” gör./e

 3. De första 10 sekunderna av medleyt bara kräks ut 90-talsvibbar. Det här kan nog bli hur bra som helst. 😀

 4. Anna skriver:

  Fantastic!

Kommentarer är stängda.