SHINees comeback: mjukporr eller hippie?

Så sent som i går kväll tänkte jag: nej, SHINee kommer inte ha hunnit göra comeback och promota när jag i april åker på semester till Seoul. Det kändes lite ledsamt samtidigt som jag heller inte räknat med det. Mitt oflyt när det gäller just det här har blivit en vanesak. Jag trodde först att det skulle hända i maj (när vi var i Seoul första gången) och därefter intalade jag mig att det skulle ske i november (när vi hunnit återvända till Seoul). Båda gångerna slog det fel. Ingen SHINee-comeback.

Jag är liksom också inne i en typ av allmän oflytsspiral. Jag missar Infinites encore-konsert med fem dagar. (FEM DAGAR. HUR?) Jag konstaterade i går kväll att jag missar Super Show 4 i Paris. Men jag har känt att det varit hanterbart pga 1) SEOUL!!! 2) Jag har biljett till Keys musikal Catch me if you can 3) SEOUL!!!

I morse kom en till anledning. PastellporrsMinho dök upp och ba: TADAAAA! Comeback! Album 21 mars! Eventuellt med halvporrigt tema, eller som SM Entertainment väljer och kalla det, French boy. 

Alltså, bilderna är så snuskiga. Jag gillar dem.

Så långt allt väl. Eller, nej. Snarare en rad frågetecken. Vad är det här för bisarr tidpunkt egentligen SM? Big Bang och Shinhwa m fl gör snart comeback. SHINee har ju inte en chans alls att vinna något mot de konkurrenterna. Hur tänker ni just nu? Eller, visst det är nödvändigt med comeback för SHINee innan sommaren. De kunde ju inte gärna vänta till efter Japan-turnén. Två år är liksom halva tiden som SHINee existerat över huvud taget och de har med största sannolikhet tappat fans till andra yngre pojkbands fanklubbar redan. Men varför inte tidigare? Fattar inte. Det har knappast handlat om att låta medlemmarna vila. (Eller. Har allt blivit framskjutet eftersom en viss medlem som har varit sjuk, stukat fotleden eller vad han nu har varit/gjort? Vill inte tänka på vad som kan ha hänt med Onews ansikte när hans teaserbild kommer. De kan inte ha gjort ögonen. Kan inte, kan inte.)

Och, när vi ändå är inne på ”vad gör ni SM”: vad händer med EXO? En prologlåt till och dessutom en som är en mashup av tidigare släppta låtar (b la uppenbarligen Are you a good girl, Don’t don och Señorita) dvs något som låter dammigt (inte dåligt men gäsp) och med snål videobudget (Suju-rummet och rekvisita lånad från The Boys)? Jag förstår inte. (Extremt bra dans dock. Och KLÄDERNA. Och Kai.)

Jag var helt övertygad om att EXO skulle debutera först och SHINee komma tillbaka två veckor efter eller liknande. Så som det brukar fungera med SMs debutsläpp. Ser ingen logik just nu. Kommer EXO debutera redan nästa vecka? Eller ska de släppa material exakt samma dag kanske? SHINee och EXO alltså? SM kan väl inte dra ut på EXOs debut ännu längre eller kan de? Och om de ska släppa samtidigt och EXO verkar köra på det beprövade och effektiva se-hård-ut-i-två-olika-miljöer-temat kan ju SHINee inte göra samma sak. Tänker att skillnaden/relationen måste bli något som liknar den mellan Girls’ Generation och f(x).

Därför undrar jag oroligt vad det här betyder:

Inte hippie, va? Ingen flower power eller liknande, va? Hoppas hoppas inte. Det är inte riktigt min grej. Alls. Jag pratade med Johanna tidigare i dag och beklagade mig över gitarren på bilden och ojade mig över vad den kunde betyda varpå Johanna svarade: Alltså, det är en banjo. Jag: Men herregud, det är en BANJO. Paniken.

Jag är något så fruktansvärt nervös inför den här comebacken. Gör de en 70-talsdoftande låt eller något som liknar Lucky Guy (shake shakiiishakii) vet jag inte hur jag kommer reagera. Samtidigt är det kanske, the horror, något liknande som måste ske för att de på något sätt ska sticka ut ur mängden och göra något slags avtryck. Och samtidigt börjar jag nästan skratta åt mig själv nu. Jag om någon borde ha lärt mig att inte försöka tolka något alls efter teaserbilder. Inför Lucifer-comebacken trodde jag det handlade om fem element eller om superhjältar (HAHA).

Jag är också nervös inför det här med konkurrensen. De, medlemmarna i SHINee, måste ju själva veta att de har varit borta länge nu och att mycket har hänt på k-popscenen? Eller hur? Eller? Hur har de tacklat/kommer de att tackla det? 😦

Usch. Ska inte sluta det första inlägget på alldeles för länge i deppiga tankar. Därför: bilderna på French boy-Minho är fantastiska. Och. SHINee kommer med största sannolikhet att promota när jag är i Seoul. :)/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till SHINees comeback: mjukporr eller hippie?

  1. dancingonourown skriver:

    Alltså, ja. Jag re-tweetade Jonghuyn i morse. Att han skaffat Twitter är nästan most epic k-pop moment so far 2012 för mig. /e

  2. dancingonourown skriver:

    VARFÖR skulle de tycka att det är awkward?? (*ignorerar faktumet att Onew berättat att han kände sig som en tönt bara av en så liten grej som att de kammade mittbena på honom*)/e

Kommentarer är stängda.