Big Bam 2011 nr 2

Elin: En av årets vackraste låtar och finaste videor. Både låt och video sammanfattar på många sätt mycket av vad jag tycker är som allra finast med flickidoler och idolfandom – som oersättlig kärlek och drömvärldar.  Få låtar har känts så välgenomtänkta som den här, få gånger har samtliga gruppmedlemmars styrkor använts lika smart och fått synas lika tydligt. Jag uppskattar sällan, som kanske en del av er vet, att se engelska översättningar till låtar men i den här låten är ett undantag. Ett mästerverk på alla plan som öppnat upp mycket för gruppen i fråga. (Lyssna även på orkesterversionen av samma låt.)

Johanna: Det här är den enda låten på listan som jag skulle kunna flyga över halva jorden för att få se framföras live igen. Den skulle ha kommit etta bland årets låtar om liveupplevelsen var det enda som räknades. När vi såg den i Busan var den magisk, fantastisk, det bästa någonsin på riktigt. Det var tre röster som passade perfekt i kombination och en desperat refräng som skar i mitt hjärta. Men vi har även tänkt på studio-versionen och videon till låtarna när vi gjort våra listor. Och videon och arrangemanget av låten är inte perfekta så trots att låten är ett sorgligt mästerverk som får mig tårögd och är skrivet av min favorit k-popstjärna blir det, efter mycket velande fram och tillbaka, bara en andraplats.  

 

Vi vill också passa på och nämna några låtar som blev diskade av den enkla anledningen att de inte fyllde i kriterierna koreanska och video:

Elin: jag har lyssnat väldigt mycket på SHINees Kiss Kiss Kiss (inte så mycket på de nya japanska låtarna från albumet The First. De var inte så bra, några okej liksom men ingen värd att nämna), Baek Ji Youngs 눈은 왜 감는 건데, Super Junior Ms Perfection och eh, pinsamt mycket på f(x) feat. SHINees Lollipop (Önskar verkligen att Amber själv fått köra alla Lollipop-skrik själv men alltså, Jonghyuns röst i den här).

Johanna: jag är väldigt svag för vemodiga upptempolåtar. De tre låtar som jag (förutom de på listan) har lyssnat mest på i år är: JYJs I.D.S, Baek Ji Youngs Bad Girl och Changmin/Yunhos Our Game. Alla tre har en ödesmättad sorglig känsla som liksom kryper sig på mig. De är så jävla bra! På senaste tiden har jag även spelat en låt på repeat som jag vid första lysningen tyckte var märklig på ett mindre bra sätt: Changmin/Yunhos japanska låt BE-AU-TY. Hm, den är helt enkelt märklig på ett beroendeframkallande sätt.

/e och j

Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Big Bam 2011 nr 2

  1. thefutureisidol skriver:

    백지영!!!
    Obs att de skivköpen kan vara några av de bästa jag gjorde i Seoul. /Lars

Kommentarer är stängda.