Gnäll 2011

Okej, eftersom vi av någon anledning räknat fel på dagar och vill kunna publicera våra ettor av Big Bam 2011 på nyårsafton kör vi ett gnäll inlägg idag. 

Årets besvikelser:

Gemensam: Efter att ha levererat tre jättebra singlar, Please, Break down och Kiss kiss utannonserades det att Kim Hyunjoong skulle promota ytterligare en låt som tack till sina fans. Vi blev eld och lågor. Tills videon släpptes. Hyunjoong släppte Lucky guy. Vi ba:

Elin: Den där dagen i oktober när jag insåg att: nej, SHINee kommer inte att göra comeback under tiden du är i Seoul. Det är helt kört för det nu.  

Johanna: Vi har varit i Sydkorea i sammanlagt sju månader. Under den tiden har jag sett alla mina favoritartister på nära håll utom den viktigaste, vackraste och bästa: min idolkärlek Jaejoong. Vad är jag för ett fan egentligen? (Och hur maffia-betonad är musikbranschen i Sydkorea egentligen?)

Årets oförklarliga:

Gemensam: JYP. Vad är det för låtar han har gett sina största artister i år egentligen? 2PM som har gjort helt magiskt fantastiska låtar och koreografier får skutta runt på en klubb och sjunga den otroligt töntiga textraden: Put your hands up, pu pu pu pu put your hands up. Miss A som gjort fantastiska schlagerdängorna Bad girl, good girl och Breath släpper tråket Good-bye baby. Wonder Girls gör efterlängtad comeback och släpper Be my baby där medlemmarna tvingas bräka ur sig refrängen: Pleeease beee my baaaby. Maaake meee your laaady. Missförstå oss inte, inget av det här är direkt katastrof-dåligt men inte heller bra. Det är inte vad JYP brukade producera. Vad händer egentligen, vad tänker JYP, är hans storhetstid över? 

Elin: Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon överhuvudtaget kan lyssna på den här låten. Förlåt till er som gillar den men jag tycker både låt och video är på gränsen till vidrigt.

Future is idols L skrev ett bra inlägg om varför han inte gillar Sistars koncept. Han skrev b la det här: The thing is, that this group, or rather it’s concepts I should say, is really pissing me off like no other over sexualized girl group ever has. I seldom use the word, porn in my writing, but to summarize SISTARs concepts I have no better description. Jag håller med och med det sagt borde jag kanske valt någon annan av Sistars rumpdansvideor från i år som So cool som oförklarligast men i det fallet tycker jag åtminstone att låten är lite chatchy. Den här däremot. UUURRGHH.

När man går på musikprogram och konserter i Sydkorea med många artister får man ofta genomlida flera artister som man klarat sig utan. Hur många gånger jag nästan börjat hyperventilera eftersom jag tvingats se och höra den här vill jag inte ens tänka på. UUURRRGHHH.

Johanna: Det här är inte en låt, video eller skiva men något som stört många liveframträdanden i år. Jag förstår inte poängen:

        Snälla, inga mer solglasögon på scenen

/e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gnäll 2011

  1. R skriver:

    Å gillar gnäll, so here we go

    Ja solglasögon fattar inte varför???????? Även om Break Down med KHJ var sjukt bra störde det verkligen de flesta framträdandena. Antar att det känns tryggt att stå bakom dem och att de ska ge ett hårdare intryck men blir liksom ännu mer distans och ser bara töntigt ut, lite som att ha solglasögon på en klubb, eller en hatt. Hatt kan jag dock ta på scenen, ibland, solglasögon dock fungerar aldrig.

    ….och Lucky Guy…finns liksom inget att säga. Årets största kpop besvikelse!

  2. thefutureisidol skriver:

    Kan väl iofs tänka mig större kpopbesvikelser för detta år, men låt gå. Tack för omnämnandet, jag håller med om det mesta. Nu ska vi lyssna på musik och bli fulla. Det är ett nyårslöfte. /Lars

Kommentarer är stängda.