Mer japanska för SHINee

Jag surar. Jag har surat hela dagen på grund av det här. Det har florerat ett rykte på internetforum om att SHINee skulle göra koreansk comeback i november/december. Jag såg fram emot det. Mycket. Den förnuftiga sidan av mig sa att de borde få vila nu, de har flugit runt halva jorden på sista tiden, växlat mellan två dagar i Japan för promotion med två dagar i Sydkorea för att mima till sina låtar på basketmatch osv. Den oförnuftiga delen av mig sa: KOREANSK COMEBACK MEDAN JAG ÄR KVAR I SEOUL. Så blir det med största sannolikhet inte. Med största sannolikhet blir det koreansk comeback i januari eller februari skulle jag tro. Då har jag precis åkt hem till Sverige igen. Toppen.

Jag har sett SHINee live flera flera gånger. Jag vet det. Men inte uppträdandes på musikprogram. Inte med en comeback. Det vill jag se så mycket att jag går sönder. Jag vill ha en ny episk låt på koreanska med episkt koncept, snyggast kläder och bäst dans på ett musikprogram. Det är vad jag vill. Det får jag inte. (,_,) Vad jag får istället vet jag inte riktigt. Kanske har de fått mer japanska lektioner, kanske har de fått bra låtar och kanske slipper jag se en Onew som håller på att dö av trötthet. Kanske. Eller så får jag fortfarande en stackars Minho som inte är en stjärna på japanskt uttal i sina rappdelar, eventuellt några fler som inte heller har det helt lätt med språket och ihopstressade låtar eftersom DET HÄR GÅR ALLDELES FÖR FORT FRAM. (,_,)(,_,) Kanske ser några av omslagen ut så här:

Dessutom gör följande mig irriterad: 1) skivan kommer att vara hur dyr som helst, typ 260-560 sek styck beroende på vilken variant du vill ha om jag har förstått det rätt. Inte okej. Alla skivor i Sydkorea kostar runt en hundring. 560 sek är inte okej. Förklarar sannerligen varför SM Entertainment väljer att pusha sina artister i Japan istället för Korea dock. Monez. (Men i ärligt talat, de fullkomligt pumpar ut singlar i Japan: har verkligen fangirls råd att köpa så mycket och så dyrt? Lucifer går väl inte lika bra som tidigare singlar? Hur kommer försäljningen av den här skivan att gå egentligen?)

2) Jag är orolig eftersom jag misstänker att SHINee inte är tillräckligt etablerade i Sydkorea för att vara borta så här länge från k-popscenen. Internationellt är de jättepopulära, jag vet. Fanklubben i Sydkorea är inte att leka med heller MEN de får ständigt mer och mer konkurrens från nya duktiga pojkband. Det anser jag att SM Entertainment borde tänkt på ytterligare en gång innan beslutet om japansk skiva istället för koreansk comeback. 헐! och:

Jag är hemskt bitter. Det är jag. Jag vet det. Eventuellt hade jag åtminstone blivit lite glad vid utannonseringen om ny skiva om jag hade varit i Sverige. EVENTUELLT. Exempelvis var Kiss Kiss Kiss som de släppte på japanska fantastisk och eventuellt kanske det finns fler sådana låtar på den japanska skivan (även om många av låtarna verkar vara remakes som jag redan har hört). SNSDs skiva på japanska var ju bra. Det kan bli bra. Men. Nu är jag inte i Sverige och jag känner mig snuvad på något som jag trodde var möjligt dvs få vara med när SHINee gör koreansk comeback. Jag hade redan mentalt förberett mig på att köa i dygn utomhus i koreansk vinterkyla. Men nej. Inte troligt att det blir så, nej. Japansk fullängdare blir det, inte koreansk comeback.

Blä. Eventuellt har jag smält det här till imorgon och kan se positivt på det istället. Förmodligen inte.

En fråga: har någon av er sett den här förut? Är det sant att den finns med bland bilderna i fotoboken till Lucifer-singeln? Eller någon annanstans? Eller är den photoshoppad? Den gjorde mig aningen generad.

Mvh /e

Uppdatering: Som några redan kommenterat (tack för hjälpen!), det där är inte min favoritSHINee utan Lee Joon från MBLAQ. Skulle jag sett så klart, pinigt och major fail. Skyller på tillfällig sinnesförvirring pga bitterchock och det faktum att bilden låg omringad av bilder på Taemin med avlånga föremål i munnen . Plus, antingen är det vinkeln eller Photoshop men alltså, det är ju Onews läppar och haka på sista bilden.

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback, Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Mer japanska för SHINee

 1. Ellen skriver:

  Hörru hörru hörru vad tycker du om SNSDs nya då? Jag tycker själv att videon är amazing men låten… nja, jag vet inte riktigt. Lite besviken på den 😦

 2. thangkhung91 skriver:

  Tänkte lämna en kommentar angående din punktlista och kanske lugna dina nerver:

  1) Är ju sjukt hur höga priserna är för att köpa singlar/album i Japan, men så är det tyvärr när efterfråga fortfarande finns för att köpa fysiska kopior av musiken som släpps. Om man jämför så är en promotioncykel i Japan billigare än en koreansk så det leder ju till mindre utgifter, och det i kombination med högre priser på musiken. Angående Lucifer så sålde de 50 000+ kopior av singeln första veckan och hamnade på en 2:a plats totalt den veckan. En placering högre än Juliette, 3000 kopior mindre än Juliette. De är därmed den första utländska gruppen som haft alla singlar sen debuten i topp 3 på Oricon på 44(!) år. Om man jämför med Replay så är singlarna inte lika lyckade kommersiellt, men samtidigt så säljer de fortfarande mer än de flesta korenska grupper som debuterat i Japan.

  2) Jag är inte så oroad för att de är tillräckligt etablerade, för det är de. Det går självklart inte att jämföra med SNSD, Super Junior och TVXQs popularitet men de har ju hängt med lite längre. Om man kollar bland alla grupper som promotar nu och skulle sätta in SHINee bland dem så skulle de vara sunbaes till nästan alla. SHINee är etablerade i SK, och de är respekterade i industrin. SM har uttalat sig om de japanska debuterna vi sett i år. De menar att en grupp behöver vara etablerad och skapa ett kapital innan man ens kan komma att tänka på en debut utomlands. De gav en lite känga åt andra bolag som valt att debutera sina grupper i Japan ett år eller mindre efter sin koreanska debut. Vi har sett SHINee ganska frekvent de senaste månaderna i SK. Om vi tar den där basketmatchen nu förra veckan. KBS hade ett nyhetsinslag om dem, och enbart om dem. Det säger väl något 😉 Fast samtidigt tycker jag såklart att det rent ut sagt suger att de inte får släppa nytt i år. Jag tycker faktiskt att SM ändå kan släppa en digital singel för fansen utan någon promotion.

  f(x) var borta i över ett år men de fick rätt låt och de har enligt Gaon årets näst mest nedladdade låten digitalt (som singel, ringsignal, streaming och som BGM). De har dessutom sålt flest fysiska album i år bland tjejgrupperna(iaf ända till idag då SNSD släppte nytt :P). Dit jag vill komma är att du inte behöva oroa dig att SHINee skulle glömmas bort. SM vore dumma i huvudet om det tillät det. SHINee sålde förra året över 200 000 skivor så de är en kassako för SM. Och vi vet ju hur SM ser på kassakor 😉

  P.S. Det där är inte Onew. Fel frisyr för att komma från den här singeln, och den sista är photoshoppad. Kan inte uttala mig om de första två men den sista är definitivt photoshoppad av ett fan.

  • dancingonourown skriver:

   TACK för den här kommentaren! Jag har lite hakat upp mig på att det var för få Shawols på Hallyu Dream Conert i Gyeongju och läst alldeles för mycket kommentarer från andra nojjiga fans på Livejournal. Jag är sur och bitter för att jag missar och blev helt: jävla SM som prioriterar sina andra band över SHINee. Du vet hur man blir över sina favoritband 🙂

   Och nej, som koinsanity skriver: det är ju Joon på bilden! Hakan och läpparna på sista bilden förvirrade mig. KANSKE att det är någon som shippar Joon+Onew som har varit där och slipat lite på den ändå?!/e

   • thangkhung91 skriver:

    Haha det var så lite så!
    Ett tips till ett oroligt fan som dig vore att faktiskt hålla dig borta från Livejournal, speciellt Omonatheydidn’t. De kan vara rätt brutala där, och de skapar mest onödig oro. Soompi och Tumblr är mycket snällare 🙂

    Jo jag förstår fullständigt vad du menar. Hoppet om en comeback dog ju ganska rejält när de släppte nyheten om albumet. Samtidigt är det ju svårt att veta när det kommer till SM. Som jag skrev tidigare så är en promotioncykel ganska kort i Japan, och annorlunda från hur det är i Sydkorea. Oftast så promotar man ju albumet/singeln singeln innan releasedatumet, så om viljan finns hos SM så kan det finnas hopp om ett album/mini-album vid årsskiftet eller lite tidigare. Men innerst inne vill jag hellre att de får pusta ut lite och vänta till januari/februari. Jag försöker se det från den ljusa sidan att vi ändå får 6 nya låter i november.

    Jag kan samtidigt förstå frustrationen du måste känna, att befinna dig i SK, medan de kommer befinna sig i Japan. För att citera en på Tumblr:
    ”2011 Biggest Troll award goes to…*drum roll*…SM Entertainment!”

 3. koinsanity skriver:

  Bilden är på Joon från MBLAQ, ingen i SHINee, bara folk som sett fel. ^^

  • dancingonourown skriver:

   HAHA! Ja, det är det ju. Oförsvarligt att jag kunde missta mig på det sättet, med min favvo och allt. Pinigt. Tack för att du upplyste mig! 🙂 (Men alltså sista bilden, ser det inte ut som om de har photoshoppat in Onews läppar och haka?)/e

Kommentarer är stängda.