Karas Step vs Joan Osborne

Alltså, netizens. Nu får ni ta och ge er. Karas Step släpptes i dag. Comebacken är efterlängtad, det var ett tag sedan de släppte något i Korea och Kara är ett megapopulärt band. Jag har i ärlighetens namn aldrig riktigt förstått varför. Missförstå mig inte, jag tycker inte att de är dåliga, nästan alla låtar som de har släppt är okej MEN jag tycker inte att någon har varit fantastisk. Step som släpptes i dag tycker jag nästan är deras bästa singel hittills. Låten är glad och skuttig, dansen är rolig och de har fina 90-talskläder på sig. Spontant gilla jag Step väldigt mycket.

Nästan direkt är dock dessa netizens där. Att k-poplåtar anklagas för plagiarism är inget nytt, det händer hela tiden. Ibland finns tydliga likheter men ofta känns det ändå töntigt. Alla lånar av varandra så är det. Ibland omedvetet, ibland medvetet men ändå. Idéer föder idéer osv. Den här gången är det rent skrattretande. Kara anklagas för att plagiera *trumvirvel* Joan Osbornes On of Us. Tillåt mig att: HAHAHAHAHAHAHAHHA. Jag säger som iam191004: Thumbs up if KARA bring you here and you found nothing similar between ”STEP” and this song!!

Det blir alltid konstigt när två världar möts. One of Us lyssnade vi båda på mycket på när den släpptes 1995 och nej, ingen av oss hör likheterna. Vem drog ens de här parallellerna från början? HAHA. Karas Step dock = tummen upp./e

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Karas Step vs Joan Osborne

 1. Ayla skriver:

  Hahah har inte sett innan, kolla 0.33 vem som missar sitt mickstativ!
  Och jag håller med, måste vara det av Kara som jag gillar bäst hittills! Och nej jag hör verkligen ingen likhet alls, och jag är otroligt överkänslig för att tycka att saker låter som annat, även om jag heller inte bryr mig om det som i plagiarism, men finns dock inget värre än att höra likheten och att ingen annan gör det, så jag känner med vem det nu var som tycker sig höra likheterna…

  • dancingonourown skriver:

   Haha! Hade de bråttom med inspelningen eller så!? Lite som när Onew missar i Juliette dance version. I DANCE VERSION. Där borde liksom lagt vikt vid att alla ska få stegen rätt kan man tycka.

   Haha, ja okej. Jag ska också försöka känna med den som tycker sig höra One of Us i Step./e

 2. thefutureisidol skriver:

  Denna låt är ett enda stort tråk för mig. Så kan det vara./l

Kommentarer är stängda.