Sydkorea finns överallt 45


Augusti, Kappelshamn, Gotland, Sverige

Annons
Detta inlägg publicerades i Sydkorea finns överallt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Sydkorea finns överallt 45

 1. cassi skriver:

  Hej igen!
  Ursäkta för sent svar!
  Jo jag har inga direkta sidor där det står kritik, det är väl mest vad jag har läst i kommentarer på youtube och även på olika sidor liknande Allkpop och Dkpop, fast tror inte att det var på just dem sidorna. Folk är väldigt hårda mot dem, att de inte förstår vad några vita tjejer har i kpop branschen att göra, att de inte har någon talang, att de bara visas upp för att de är ”bi-racial”. En massa sådana saker, vilket blir väldigt otrevligt, många som kommenterar verkar även inte vara koreanska alls, utan en massa internationella fans som sitter och slänger en massa skit på dem. Hade ju varit roligt om kpopvärlden öppnats upp lite mer internationellt, de tycker ju att det är helt okej att Nichkhun, Victoria, Amber, Fei och Jia är idoler, men bara för att dem är HELasiatiska. Tjejerna i Chocolat har ju ändå mer koreanskt blod i sig än dem, men de ses bara som vita amerikaner som förstör kpop.
  Helt sjukt.

  Här är en länk till deras senaste teaservideo:

  • dancingonourown skriver:

   Hej. Mycket intressant, sorgligt och egentligen konstigt men samtidigt föga förvånade. Olika hudfärg signalerar fortfarande olika saker till olika människor i världen. Och vårt internationella k-popfandom är liksom resen av världen fullt av dubbelmoraler och konstiga motsatser. Funderar också ofta runt det här med vithet och vad den betyder för sydkoreaner och för dem som är vita och kollar på k-pop. Har tex. en kompis vars k-popfrälsta lillasyster skulle gå på en SMs-audition och min spontana reaktion var liksom: Men hon är ju vit, det kommer aldrig gå. Hm…märkligt. Vi jobbar på att diskutera det mer, hudfärj, bi-racial och olika grupper i samhällets reaktioner även om vi är lite nervösa inför ämnet för att det är så svårt och för oss som vita även ganska känslomässigt. Återkommer! /j

Kommentarer är stängda.