Mr. Simple: en omotiverad besvikelse

Super Junior har släppt en video till Mr. Simple, de har uppträtt live på Music Bank och jag känner mig gnällig när jag säger att jag är besviken. Musikvideon är väldigt snygg, vifta-på-handen-dansen är briljant och de har fina frisyrer som göra att de ser ovanligt bra ut. Jag gillar verkligen låten, den är en extremt bra uppföljare som starkt profilerar Super Juniors musik i samma stil som Bonamana men roligare och mera varierande att lyssna på. Mr. Simple har också en text som passar Super Junior mycket bra och som jag verkligen gillar (minus de obehagliga men typiska könsrollerna som presenteras i versen: Om du är en kille sup till och om du är en tjej prata med dina vänner för att glömma all stress. Eh, hej sydkoreanska samhället?)

Men det är någonting mer jag vill få ut av Super Junior och deras video, något som kanske är alldeles för mycket begärt. Jag skrev om det när teaserna släpptes. Vad jag menade var att jag skulle vilja att de underbart knäppa och snygga teaserbilderna inför Mr. Simple skulle börja röra på sig. Jag skulle vilja att SM vågade låta Bonamana möta No Other i en video: att det välproducerade mötte tramset så att de inte behövde utesluta varandra och vara två olika koncept. Jag kan se framför mig hur Shindong dansar runt i stor fjäderboa, Siwon vickar på höfterna i lite för lite kläder och knallgrön bakgrund samtidigt som Kyunhyun spänner ögonen i kameran och sjunger vackert iklädd rutiga cykelbyxor. Och handlar inte Mr. Simple om att inte ta allting seriöst utan att slappna av? Varför ser då nästan alla, utom underbara Heechul, allvarliga och spända ut i videon och live? Super Junior är faktiskt det k-popband som är bäst på att se ut att ha kul på riktigt på scenen, SM borde utnyttja det mer innan Heechul och Leeteuk försvinner in i armén. De borde även utnyttja faktumet att de har många bra stylister INGA MER VANLIGA SVARTA KOSTYMER PÅ SCENEN FÖR SUPER JUNIOR liksom.


Ok, det är mitt eget fel att jag klagar. Mr. Simple är väldigt bra och om jag inte låtit mina fantasier hinna skena iväg lite för vilt med teaserbilderna innan videon kom skulle jag vara nöjd. Nu går jag också runt och är typ 80% säker på att det kommer att komma en till galnare video till låten. Typ drama-version eller love-version eller mest troligt: ubersexual-version. Jag menar många klipp från den andra teasern är ju inte ens med i videon. Jag är medveten om att mitt antagande om en ny video kan leda till nya besvikelse men det är fantasierna om hur videon skulle kunna se ut faktiskt värda för det är extremt roligt att tänka på. Det hade ju till exempel, som jag och Elin diskuterade igår när vi såg videon tillsammans för första gången, gjort mycket med lite färg i bakgrunden. Typ rött och gult eller grönt och rosa istället för vitt och grått i scenerna när de dansar för att ge videon en lite mer sprakande känsla. Jag längtar efter det färjsprakande Super Junior!/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Comeback och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mr. Simple: en omotiverad besvikelse

  1. Shikshin skriver:

    Håller med dig helt och hållet! Och jag älskar att en låt som är såhär beroendeframkallande för en gång skull INTE handlar om kärlek, utan att slappna av och lätta på stressen. Yesungs del ”Smile brightly today, for your smile will lighten up everyone” är min favorit!

    Men som du sade, känner jag mig besviken och irriterad över att teaser-bilderna hade 0% med MVn att göra. Ibland funderar jag på om SM börjar sakta bli feg och inte vågar köra med något annorlunda, utan alltid förlita sig på bevisat fungerande koncept (Sorry Sorry’s kläder).

    För övrigt tyckte jag att livet var perfekt, dansen var perfekt och man kunde höra tydligt att de sjöng och inte mimade (stort plus i min antecknignsbok)!

Kommentarer är stängda.