Gamla vänner

Efter nästan två veckors internetfrånvaro spenderade jag typ sex timmar med ett snabbt internet (ÅH INTERNET!) på ett fik i Visby i går. Jag struntade i att solen lyste utanför och drack kopp efter kopp med kaffe medan jag försökte få grepp om allt som hunnit hända och insåg att det även om DBSK inte återförenats var en hel del som relaterade till det ämnet: 

Först förstår jag att JYJ blockas från den sydkoreanska nöjesindustrin igen. KBS med flera tycker inte att det var en bra idé av Jeju Island att använda sig av JYJ för att marknadsföra sig. Ingenting nytt. Jag undrar för minst tusende gången hur jag kan ha fallit för den sydkoreanska nöjesindustrins charm när det är tydligt att den har extremt obehagliga baksidor. Jaejoong är proffsig och hanterar faktumet att återigen fått ett framträdande på TV inställt i sista stund genom att twittra storslagna bilder från Jeju Island och skriva att folk ska sprida bilderna för att göra omvärlden medvetna om hur vackert det är på Jeju. HEJA JAEJOONG! HEJA JYJ! Det kan vara för er och Changmin/Yunhos skull jag inte kan sluta fixera mig vid k-pop. Och SHINee och Beast och f(x) och alla drama-serier och Kim Hyun Joong och och och.. eh jag ger upp. Jag älskar k-pop helt enkelt, jag kan inte värja mig trots problem inom industrin.

DEN STÖRSTA NYHETEN för mig är också positiv (för att JYJ stängs ute från nöjesindustrin kom inte som en nyhet direkt). DET STÖRSTA ÄR en Twitteruppdatering: ”AllRiseSilver is now following 0101xiahtic.” SUPER JUNIORS EUNHYUK har under min internetfrånvaro inte bara hållit i en skylt där det står: Tack, på svenska (Tack Mia för tipset!) han har också börjat följa JYJs Junsu på Twitter. För er som inte förstår det storslagna i det här ska jag förklara: Junsu och Eunhyuk brukade vara bästa vänner, de sökte till exempel SM Entertainment samtidigt och gick på samma skola där de ofta uppträdde som en duo när de var unga. De är båda kristna och gillar till exempel inte att dricka alkohol. När Junsu, Jaejoong och Yoochun lämnade och stämde SM Entertainment verkade det lite som om de lämnade en sekt. De har sagt att de förlorade väldigt många vänner, många SM-artister vände sig också offentligt mot dem genom att till exempel twittra om dem (eller mest om Junsu men det är en annan lång historia). 

Eunhyuk har aldrig sagt något om JYJs konflikt med SM, så vitt jag vet, men han har heller inte följt sin barndomsbästis på Twitter. Jag har tänkt på det som att om man lämnar en sekt är det svårt att vara vän med de som fortfarande tillhör sekten. Jag tänkte att SM skulle ogilla om deras artister umgicks med JYJ och att det därför var svårt för Junsu och Eunhyuk att umgås mycket och öppet. Jag trodde också att SM förbjöd sina artister att offentligt följa JYJ på Twitter. Men det här visar något som jag inte är säker på vad: Att SM inte är så diktatoriska? Att något håller på att förändras i JYJs infekterade relation till SM? Att Eunhyuk inte bryr sig om vad SM säger? Att just Super Junior får göra lite som de vill? Elin skickade även mig ett vackert klipp där Eunhyuk nämner Junsu och deras vänskap på ett mycket avslappnat sätt: ”Jag ska träffa honom i morgon”, liksom:

Betyder det här att JYJ även börjat träffar andra SM-artister privat? Typ Changmin och Yunho? SNÄLLA. Kanske är det som min kompis Lars skrev i ett sms om JYJ: ”det skulle bli alldeles vansinnigt om det inte fick bli lite normalt.” Jag menar hur länge kan man undvika människor som en gång varit de viktigaste i ens liv? /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Always Keep The Faith och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Gamla vänner

  1. johanna skriver:

    hej jag tänkte tipsa om en rolig grej med k-pop och svergie. På kim yunas serie kiss and cry så spelar dom en svensk låt som bakgrunds musik vid 0:34:13 minuter. kolla länken 😀

Kommentarer är stängda.