Har DBSK återförenats?

Jag har ingen aning om vad som har hänt i k-popvärlden under de senaste dagarna: Har T-ara vunnit musikprogram? Är HyunAs nya video skandalöst sexig? Har Siwon twittrat något bibelcitat? Är Yoochun ”manly” i sin nya frisyr? Är Junhyun och Go Hara fortfarande ett officiellt par? Har SM försökt återskapa Taemins gamla fina näsa? Har någon bekräftat att Kim Hyun Joong och Jaejoong bodde ihop för att de var/är kära i varandra? Ska DBSK återförenas? Eller nu bar jag iväg och överdrev lite, de sista tre eller fyra sakerna skulle någon ha ringt och berättat för mig om de hade inträffat. Fast vänta nu: mina systrar är här utan internet, Lars är i Dalarna utan internet och Elin är i skogarna vid Sveriges mittpunkt UTAN INTERNET. Eh. OKEJ. Jag vet nog faktiskt inte alls om något skandalöst eller storslaget vackert har inträffat. Det är sommarsemester och jag lallar runt på Gotland helst aningslös om vad som händer. 

Det här blogginlägget har jag gjort genom att först skriva det på min dator och sedan efter att ha pratat snällt med min pappa, genom usb fört över det och bilden ovan jag till hans dator, anslutit ett modem, loggat in på internet, promenerat upp mot skogsbacken, ner mot havet och in mot grannens tomt för att sluta upp vid det stora träbordet på altanen där jag hittade den bästa anslutningen. Sedan har jag väntat och svurit och väntat och svurit innan jag äntligen lyckats öppna bloggen, logga in, klippa in texten i rutan för nytt blogginlägg, ladda upp bilden och postat, utan att förhandsgranska hur det ser ut som jag brukar göra för jag är så irriterad på internet att jag bara vill kasta datorn i väggen. För att bespara min pappas dator ett hårt slag blir det därför inga k-popnyheter för mig. Jag går och plockar lite smultron, eller liknande, istället.

Man skulle man kunna tänka sig att jag satt på nålar eller vankade rastlös omkring vid havet medan jag målade upp diverse extrema k-popscenarier som skulle kunna ha hänt i mitt huvud. Jag skulle kunna gråta mig till sömns i oro över att Beast hade splittrats, Jaejoong gripits för rattfylla, Junsu hade blivit stum eller något annat fruktansvärt inträffat. Men istället känns det som om jag mår bra av en liten paus som ger mig tid att typ läsa några skönlitterära böcker som handlar om annat än Sydkorea. Jag längtar tillbaka till Livejournal, Allkpop och Seoul, men inte på ett ohälsosamt sätt. Det känns liksom lite betryggande att veta att det fortfarande finns andra saker i livet än Sydkoreansk populärkultur och Sydkorea som är trevliga att sysselsätta sig med. Jag har tillexempel försökt att skriva och tänka lite runt mitt, så kallade, konstnärskap i dag. Nu hör jag dock hur någon vrider upp volymen så att f(x) Hot Summer ekar i hela huset. YES! /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Har DBSK återförenats?

 1. Charlie skriver:

  Jag döör, jag är så glad att jag hittat er blogg 🙂 jag har ”bara” varit ett k-pop fan i ca 7 månader, och jag är frälst. Jag har inte så bra koll på nyheter och så (försöker fortfarande bli mer insatt) men musiken lyssnar jag på dagligen, hela tiden. Mitt favoritband of all times är BigBang, mina favoriter är G-TOP 🙂 gillar också Shinee, 2NE1, B2ST, 4minute osv… De jag lyssnar på mest iallafall. Haha sorry som bara babblar på men är så glad att jag hitta er blogg för jag känner iiiingen svensk som delar samma intresse som jag (vilket är oerhört tråkigt.) Jag bodde i LA ett år och hade några koreanska vänner som ”introducerade” mig för k-pop scenen.

  Som någon annan nämnt vore det kul om ni kunde skriva om hur det var att bo i Seoul och allt som hör till. Har inga planer på att flytta dit (som det ser ut nu) men jag vill gärna besöka staden! Planerar dock att flytta till Kina, har varit där ett antal gånger och studerade språket när jag bodde i LA. Asien överhuvudtaget intresserar mig jättemycket 🙂

  Kan ni inte skriva lite om koreanska killar också, vore kul, ifall ni nu inte redan gjort det. Jag har bara läst några sidor utav bloggen än sålänge, men ska försöka plöja igenom hela 😉

  /Tjej, 19 år

  • dancingonourown skriver:

   Hej, fint att du hittat hit och ännu finare att du hittat k-pop! Det är typ det bästa eller det mest intressanta vi vet. När vi blev besatta för några år sedan kände jag och Elin oss också relativt ensamma om vårat intresse i Sverige men det senaste året har vi börjat omge med oss k-popfrälstasvenskar, sådan vi antingen träffat via k-pop på olika sätt eller själva frälst (hehehe, det är faktiskt en hel del). Sverige är faktiskt fullt av k-popnördar, även om många (särskilt koreaner) har svårt att tro det!

   Vi planerar att skriva mer om hur det är att vara i Sydkorea och hur det fungerar rent praktiskt att vara ett fan på plats och så för vi har förstått att många är intresserade. Nu har semestertider, familj, vänner och olika lantliga äventyr utan internet kommit lite i vägen och kommer att fortsätta vara det några veckor framåt. Men SEN ska vi försöka skriva om det faktiska Sydkorea lite mer.

   Vi gillar Seoul starkt! Vi har därför bestämt oss för att åka tillbaka i September och stanna till jul, så vi kommer snart ha fler upplevelser att dela. :)! /j

 2. Mia skriver:

  Det händer faktiskt inte så jätte mycket nu eller inget jätte stort=) Det som gjorde min dag igår var att SM entertainment la upp en video till alla fans i europa och sa tack i typ alla språk i europa och självklart var svenska tack med och ingen mindre än Eunhyuk från Super Junior höll upp den och Yunho och Changmin några minuter senare! tänkte det kan va kul för er att veta=)

  • dancingonourown skriver:

   Hahaha, TACK! Sjukt fin! Har fått tag på internet några timmar och försöker precis greppa lite vad som har hänt. Hehehehehe, även om det inte kan verka som mycket känns det om ett helt hav av händelser för mig. Typ massa nya videor och JYJ-SM- bråk etc. Hade du inte postat videon hade jag nog missat den i allt och det hade varit sjukt sorgligt för att Changmin och Yunho håller upp ”TACK” är en av de bästa sakerna jag sett hittills. /j

  • dancingonourown skriver:

   Så himla fin! Tack!/e

Kommentarer är stängda.