Ny kategori: TRAMS

Johanna introducerade ett av våra favoritbegrepp för ett par veckor sedan: trams. Det finns nästan ingen hejd på hur mycket vi använder det här begreppet när vi pratar och diskuterar. Det är himla användbart för himla mycket, inte bara om k-pop utan om det mesta i livet egentligen. Men, nu ska det handla om k-pop så klart.

När vi åkte hem till Sverige frågade vi oss själva hur vi skulle fördriva all den här tiden som vi de senaste månaderna spenderat i köer för att se våra idoler irl. Vi tänkte att det skulle bli ett hål med massa extratid. Så blev det också. Utöver att ha träffat vänner och så har jag därför kunnat ägna väldigt mycket tid åt att titta på trams. Trams betyder nu i sammanhanget klipp på Youtube eller liknande som jag tittat på HUR många gånger som helst utan att tröttna på. Jag skrattar lika mycket varje gång. (Eller låtar på annat sätt, typ gnyr ner i skämmeskudden men kan ändå inte sluta titta.)

Hur Johanna definierar trams i sammanhanget kan vara annorlunda, hon får återkomma med det när hon presenterar sina favoritklipp för ja, vi har tänkt att det här ska bli en hel serie. Istället för att bara skicka klippen i dolda meddelanden till varandra på Facebook tänkte vi lägga ut dem här med korta förklarande texter till varför just de klippen (eller liknande) är så fantastiska. Vi presenterar därför kategorin TRAMS och vi tänker försöka hålla kategorin levande. (Jag menar, med andra av våra kategorier kan man ju undra vad som hände. Epic success och epic fail som vi sa skulle återkomma en gång i veckan exempelvis. Vad hände med den? Ingen vet.)

Jag inser att en kategori som den här lite kan låta som en ursäkt för att jag ska kunna bombardera med klipp på min favvo aka tramskungen Onew (han har ju till och med ett tramssyndrom uppkallat efter sig, Onew Condition) men det är fel. Vi vill båda lägga upp trams och det kommer inte bara bli klipp med Onew.

Men.

Vi börjar där. Hehe.

Favorittrams 1: Jonghyuns musical soul is shattered eller Onew tramshärmar Jonghyun.

Bakgrund: SHINee har en hit som heter Love like oxygen. Jag tycker den är rätt bra med undantag för inledningen som jag tycker låter, hm, aningen krystad. Andra jag känner gillar inte låten alls, mycket på grund av just den här inledningen. Aningen elakt kanske eftersom Jonghyun, som sjunger inledningen, säger att han lagt mycket tid vid att få fram en speciell röst och känsla i den. Men det kan inte hjälpas: jag och fler av mina vänner med mig tycker att det låter aningen märkligt när han sjunger den.

Någon annan som uppenbarligen också tyckte/tycker det var/är Onew, som då även är bandets ledare och som egentligen borde vara supportande i det här. (Han må le och glittra med ögonen hela tiden men innerst inne är han evil, jag är övertygad om det. Evil på ett ♥♥♥-sätt.) Onew som är känd för sina gags gör därför ett skämt av inledningen där han på överdrivet sätt härmar hur Jonghyun sjunger de första raderna i låten. Den, för mig, mest kända gången är här i panelen på programmet Star Golden Bell. (Lyssnar man noga hör man också Jonghyun göra ett ilsket/uppgivet ljud i bakgrunden när Onew presenterar skämtet.)

Jonghyun är nog redan trött på det här skämtet och han blir ännu tröttare eftersom Onew inte slutar härma honom i olika program. Jonghyun blir gång på gång gjord till åtlöje. Tillslut ledsnar han så mycket att han säger åt Onew, ber honom att inte göra det mer. Som den ansvarsfulle gruppledaren Onew är går han med på det och slutar med Love like oxygen-skämtet. Eller så går han med på det eftersom att han kommit på något ännu roligare: att tramshärma inledningen som Jonghyun sjunger i en annan av SHINees hitar, Jojo. En annan inledning som Jonghyun lagt tid, energi och känslor vid för att kunna förmedla sorgsen kärlek.

Enligt mig är den imitation ännu roligare. Antagligen för att den är snäppet elakare än den första. Här är Jojo i Jonghyuns versus Onews tappning, tillsammans med även Love like oxygen-härmingen eftersom ingen programledare i Korea någonsin får nog av att Onew gör den. HAHA.

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ny kategori: TRAMS

  1. Ellen skriver:

    Åh, den här videon har jag tittat på hur många gånger som helst, den är alltid lika rolig!

  2. Julili skriver:

    TAKE ME TO YOUR TOFU LEADER!!!!!! HAHAHA OMFG ONEW!

Kommentarer är stängda.