Svårhanterligt

För en tid sedan la vi upp ett inlägg om en spexig fanfic-utmaning. Vi hade suttit i timmar och spånat, skrivit lappar med namn, teman och nivåer. Tanken var i korthet att utmana varandra till att skriva fanfiction om slumpmässiga par från olika slumpmässiga inspirationskällor. Våra fanfics borde ha varit klara för länge sedan. Lite grejer har dock hänt som gör att vi, framförallt jag (Elin), inte riktigt vet hur det ska hanteras.

Jag drog en pairing med skådisen och modellen Yoo Ah In och Big Bangs Daesung. Det skulle vara en fanfiction på kompisnivå men med rätt grovt språk. Utmaningen var svår till att börja med men blev ännu svårare efter förra veckans händelser. Förra veckan var Daesung med i en bilolycka. Han körde in i en taxi. Han var inte full och han flydde inte från platsen. Både Daesung och taxichauffören klarade sig utan fysiska skador. Däremot avled en motorcyklist. Hur och när motorcyklisten avled är fortfarande oklart. Det som däremot är klart är att han låg på gatan i närheten av bilen som Daesung körde. Han kan ha kört över honom, källorna som jag inte vet hur tillförlitliga verkar mena det (men är luddiga, det är inte glasklart vad som påstås hela tiden). Däremot kan det vara så att motorcyklisten redan var död vid tidpunkten, att en tidigare olycka gjort att han redan låg död på gatan när Daesung kom körande. Allt är väldigt oklart och kommer inte kunna redas ut förrän hela obduktionen är klar och det kan ta ett tag innan det är färdigt.

Daesung sägs vara fruktansvärt ångerfull och ska också ha besökt minnesstunden för den döda. Om jag förstått det rätt betalar också han eller hans bolag YG Entertainment för begravningen. Daesung sägs vara i väldigt dåligt skick. Familjen till den döda killen är i sorg och vissa av dem tar också ut den på Daesung. Allt är väldigt komplext. I princip all info kommer från Allkpop och lite från YG Entertainment och det är svårt att veta vad man ska tro och tänka. Allt som har hänt är väldigt beklagligt och det känns liksom fånigt och konstigt att skiva om en människas död och familjens sorg på grund av en k-popstjärna. Samtidigt är det svårt att inte tänka på Daesungs ångest.

I veckan klipptes Daesung ut ur det redan inspelade underhållningsprogrammet Night After Night. Efter allt som har hänt kändes det säkert konstigt från alla parters synvinklar att sända ett program där han spexade. Förklaringen låter typ ”as a sign of respect for the situation”. Idag hörde vi Daesungs solo Baby don’t cry spelas i en matbutik medan vi handlade. Det kändes konstigt. Åt vilket håll det huvudsakligen känns konstigt är svårt att veta. Det spretar. Frågan hur jag ska hantera det här med min fanfic återstår. Vet inte riktigt hur jag ska göra. Att skriva den känns konstigt. Men det känns också konstigt att liksom byta ut honom, tiga ihjäl något. För tillfället ligger det därför på is. /e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.