Ny header: vårt ultimata flickidolsband

Vi har gjort en ny header. Vi kände att det var dags för något nytt och framförallt, mer varierat. Vi har ägnat ganska mycket tid på senaste till att diskutera hur vårt ultimata flickidolsband skulle se ut. Vi har haft två regler: inte mer än sju personer och inte mer än en medlem från varje band. I vissa fall har valet varit smärtsamt svårt. Framförallt var det såklart svårt med SHINee och DBSK. Och ja, vi har valt att se DBSK som ett band med fem personer när vi satte ihop bandet. Vårt band är en utopisk dröm (precis som den om en DBSK-återförening).

Vi har inte bara tänkt på våra personliga favoriter (men det har såklart var ofrånkomligt ibland) utan också en bredd där de olika medlemmarna kompletterar varandra. Vi har inte tänkt kön utan tänkt flickidoler som får fangirls att skrika sig hesa när de ställer sig längst fram i sin grupp. Gruppen består av fyra med bra sångröster, en bra rappare och två ganska bra rappare men med enorm scenpondus (de sistnämnda kan prata engelska. Vi ville för uttalet av engelska ord i låtar och för en eventuell internationell lansering ha minst en som kunde prata och viska sexigt på engelska.)

Okej. Så här har vi tänkt, vi börjar från vänster:

Kyuhyun. Han har en i k-popvärlden ovanligt ironisk och tyken personlighet. Vi gillar den och i kombination med våra andra medlemmar tror vi att han kommer att vara extremt underhållande att titta på i olika tramsprogram. Han har en mörk, ganska hård och klar stämma som vi båda uppskattar starkt. Faktumet att han på senare tid legat i hård dansträning och blivit markant bättre spelade också en avgörande roll i vårt val. Vi vill att vårt band ska kunna göra komplexa koreografier. Dessutom är snygg men får lite för ofta en dålig styling som inte visar HUR snygg. Vi vill visa hans utseendes potential.

Se7en. Vi har skrivit på tok för lite om Se7en. Antagligen för att Se7en av någon anledning inte är jättepoppis i det internationella fandomet. Vi tycker att det är märkligt. Se7ens låtar är genomgående sjukt bra, han kan sjunga och hans röst är bred, han har en fantastisk falsett. Han är snygg, cool, kan dansa jättebra och är helt fantastisk live. Vi tänker oss att han är vårt bands ledare och att vi ska vara så progressiva att han får fortsätta vara ihop med sin flickvän. Vi tror att han kan fungera i ett pojkband ändå.

Amber. Med tanke på att Ambers scenpondus har varit bland de mest imponerande sedan vi kom hit var hon självklart. När hon rör sig på scenen tittar vi mest på henne fast de runt omkring också är duktiga. Amber har också varit den tydligast flickfavoriten på konserter och musikprogram. Folk gallskriker så fort hon andans lite i mikrofonen på scenen. Hon kan rappa hyfsat, kan prata engelska, är enormt charmant trots sin ibland bristfälliga koreanska och kan dansa. Framförallt är det AMBER. Hur skulle vi kunna lämna henne utanför liksom?

Nichkhun. Okej, det här kan vara den lamaste ursäkten men eh, han är ju fasligt stilig. Heh. Han kan rappa lite. Han kan dansa. Han kan engelska. Han är väldigt photoquenic. Charmig. Och ni vet, stilig. Eller vårt egentligen bästa argument för att få ta med honom i bandet är hans fanservice. Han är en av de absolut bästa i branschen. Tittar han på någon tror man att han kär och vi behöver någon som kan få typ alla våra andra medlemmar att mjukna lite och ta på varandra.

Changmin. Ni fattar säkert att det här valet var svårt. Ändå var han självklar, bland de första definitivt bestämda (trots att vi helst skulle ha valt minst en medlem till ur det här bandet). Changmin har precis som Se7en en lite ljusare röst men kan även ta i och ta extremt höga toner. Han är dessutom fantastisk på att dansa. Han är väldigt photoquenic. Charmig. Artig. Snygg. Stilig. Rolig. Han får oss väldigt svaga i knäna (en av oss mer men det vet ni kanske redan). Det är svårt att slita blicken från honom på scenen för han har liksom Amber en extrem scennärvaro.

Onew. Det här var också svårt men ändå inte. Vi vill egentligen ha med minst en till medlem. Efter Dream Concert var vi nästan på väg att välja en annan medlem (TAEMIN. Eller Key) men i slutändan vann han ändå. Han har en av våra favoritröster i branschen (en av oss tycker det bestämt men det vet ni säkert redan). Hans mörka, rena och mjuka stämma behövs för att väga upp övrigas. Hans tramsiga sätt och stora leende är också något som behövs för att få mer dynamik i gruppen. Att han också är med i bandet som kan ha de mest komplicerade koreografierna på k-popscenen gör att vi litar på att han kommer att hänga med i bandets danser.

G-Dragon. Chansen att G-Dragon inte vill vara med i det här bandet på grund av att övriga (exkl. Se7en och eventuellt Amber) är för töntiga är rätt stor. Att utesluta honom var dock omöjligt. Han kan skriva låtar, rappa, dansa och sjungprata. Han är på många sätt den ultimata idolen (om man bortser från den coolhetsaspekt han verkar ha satt på sig själv). Vi kan se hur han både fnittrar vackert i intervjuer och rappar stora känslor på scenen. För övrigt har han kanske k-pops snyggaste privata stil. Vi tänker oss att han kan hjälpa till i stylingen av bandet.

Att sätta ihop ett band som det här är naturligtvis svårt. Vi misstänker att en hel del kommer att ha svårt att hänga med i dansen och att en del andra kommer ha svårt att hänga med i musikstilarna som vi valt. Vi tror dock att alla medlemmar som vi valt är sådana som jobbar hårt och som kommer att göra sitt bästa och tillsammans vara en utopisk dröm på scenen.

Vi har också roat oss med att fundera runt vilken typ av låtar bandet skulle göra och har satt ihop deras första skiva (repackage versionen) i en lista på Spotify och delat med oss av den på Twitter. Vi har inte tagit hänsyn till att den här skivan är full av västerländska monsterhits utan bara tänkt på vad vi skulle gilla att höra vårt band sjunga, rappa och dansa. Vi tänker även att stora delar av låtarna ska översättas till koreanska och att de kanske också ska tonas ner något i sitt sexuella budskap för att inte bli censurerade i Sydkorea. 

Vad vi inte bestämt än är vilken som ska bli bandets debutlåt och vad bandet ska heta: Dancing On Our Own känns liksom inte ultimat. Någon som har något bra förslag på bandnamn?/e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Ny header: vårt ultimata flickidolsband

 1. thefutureisidol skriver:

  Ja, jag har ju länge tyckt att the future is idol är ett ultimat namn. Får jag fråga var Key är? Helt oförsvarligt.

  • dancingonourown skriver:

   Det finns en subgrupp. Den består av Onew-Key-Taemin-Amber-Changmin-Jaejoong-Junsu. Gruppen kommer få tillägget L efter gruppnamnet (som Super Junior H). L står självklart för Love. /e och j

 2. thefutureisidol skriver:

  subgrupp, pyttsan.

 3. Shikshin skriver:

  Gruppen kan heta: ”The Korean Ocean”^^ Dessa personer är hallyu beroende utav. Precis som en våg är beroende utav havet för att expandera sig i.

 4. sarah skriver:

  Off topic: LEE SOO MAN PLANERAR ATT EXPANDERA SM I EUROPEISKA LÄNDER, OCH SVERIGE ÄR ETT AV DEM!!!!!!!!!!!1 OMFGG GFOGRO9YGFJHIRDKDJFHD
  Speechless.

  http://www.allkpop.com/2011/06/lee-soo-man-talks-about-expanding-sm-entertainment-into-foreign-markets

Kommentarer är stängda.