Fanfic challenge

Okej. Vi har börjat fila på en ny lek/utmaning. Lite i stil med ligga-döda-gifta sig med-leken men ändå inte: vi ska utmana varandra till att skriva fanfiction på engelska och publicera dessa på livejournal under hemligt namn. Vi har kommit överens om en hel rad regler för att göra det extra spännande:

Varje fic baseras på fem papperslappar dragna ur fyra olika påsar.

I påse nummer ett finns lappar med namn på olika k-popstjärnor + Fahrenheit. Det är medlemmar från tjejgrupper, pojkband, soloartister och skådisar. Vi har kommit fram till vilka som finns med tillsammans, sammanlagt är det cirka 50 namn.

För varje fic dras två lappar ur den här påsen. De namn som dras är dem historien ska handla om. Det första namnet som dras är den som blir dominant i ficen.

I påse nummer två finns olika genre som sätter ton på berättelsen. Vi kan dra: romance, angst, crack, drama, fluff, pwp (plot what plot), hurt-comfort, character death, friendship och triangeldrama (för sistnämnda genre måste man naturligtvis också dra ett tredje namn ur påse ett).

I påse nummer tre drar vi en lapp med rating. Dessa är g (snäll), pg (eventuellt någon puss), pg13 (tar högst lite på varandras bakar), pg14 (hångel), pg15 (grovhångel och mindre grova svordomar), R (svordomar och sexuella situationer) och NC17 (grovt. mycket grovt. osv).

I påse nummer fyra finns en massa lappar men endast två varianter: bandfic (dvs personerna är sig själva, koreanska kändisar) och au (alternative universe – tänk exempelvis fransmän, kontorsabetare, high school-miljö eller science fiction).

Avslutningsvis ska vi trycka på crazy shuffle i något av våra iTunes-bibliotek (crazy shuffle= alla låtar vi har i biblioteket). Den låt som dyker upp (måste dock vara en asiatisk) blir titeln på ficen, vilken vi i historien också ska inspireras av. Börjar exempelvis A-Yo med SHINee spelas ska alltså en fanfiction med titeln A-Yo skrivas.

Ficens måste vara one shots, dvs inga kapitel utan som en kort novell. De ska också vara minst 2 000, högst 5 000 tecken långa. Ficen måste vara klar fem dagar efter att lapparna dragits. Därefter kommer vi att publicera ficsen på en nyöppnad i dagsläget hemlig livejournalsida. Vår sport blir att skriva, er (om ni är nyfikna) att hitta sidan. Vi är i dagsläget lite för nervösa och ovana fanfic-författare för att publicera dem här.

Jepp! Vi börjar direkt. Elin drog: Yoo Ah In (skådis/modell med i bl a Sungkyunkwan Scandal) och Daesung (Big Bang), friendship, pg15, bandfic och med rubriken  Give me your lips (med Baek Ji Young) och Johanna: Minzy (2NE1) och Key (SHINee), angst, NC17, au och med rubriken Do It Do It (med Solbi).

Eeeeh. Ja. Vi börjar. Och hoppas (eller inte för att det skulle bli lite prestationsångest) att någon nästa gång får den ganska ovanliga paringen som lite fått symbolisera vårt samarbete: 

/ e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fanfic challenge

 1. Shikshin skriver:

  HAHA brilliant! Så random, men så brillian xD Key-Minzy pairingen kommer nog bli lättare att skriva om än Daesung-Ah In, men de sistnämnda är mer mature. Jag ser fram emot bådas! Fighting!!

  • dancingonourown skriver:

   Tack vi ska göra vårt yttersta för att inte skämmas. Det är liksom inte varje dag man tvingar sig själv till att skriva porriga saker. Eh. /j

 2. Julili skriver:

  Åh lolololol detta kommer bli hemst roligt.
  Se till att ert community e öppen så att man kan hitta ficen.
  Dock får ni jätte gärna använda mig som beta. Har flera års erfarenhet.
  Btw, några frågor till Rain?

  • dancingonourown skriver:

   Hehehehehe, ja vi hoppas det blir roligt och vi ska hålla allting öppet på Livejournal så att man kan hitta dem om man verkligen vill.

   Och en del av utmaningen för mig är att skriva på engelska och inte skämmas över mitt dåliga språk, det lär med andra ord bli en hel del rättning om man vill göra dem bra. Hö.

   Och Rain, RAIN! Läste att han var fin. Lite avundsjuk. /j

 3. Ayla skriver:

  Jag vet vilket par jag vill läsa om, kolla en persons leende när han nämner ett resmål…fan länken fungerar inte, kolla allkpop jyj’s hälsning…

Kommentarer är stängda.