Gårdagens live session: 2NE1, Se7en och Itaewon Freedom

Igår pallrade vi oss ut till Kyungwon university (långt långt långt ut på en tunnelbanelinje). Vår koreanska hyresvärd/kompis (som tog med oss till landet förra helgen) hade tipsat om att de flesta universitet har vårfestivaler där också stora k-popband uppträder. Därför såg vi igår under något kaotiska omständigheter 2NE1, Se7en, G. NA, K.Will och UV. Först hade vi jättebra sittplatser men efter timmar av tramsande på scenen och inga k-popartister i sikte var vi tvungna att leta upp en toalett. Vi lyckades därför tajma lite snevridet: tramsande med studenter som fick tokdansa och skrika saranghae! för att vinna ipods, storslaget fyrverkeri, K.Will (som dock var jättebra), UV och G.NA på första parkett, 2NE1 och Se7en i trängsel med skymd sikt från sidorna. Heh.

Men. Vi såg. Vi såg ungefär lika bra som man gör om man går på konsert i Sverige. Efter alla musikprogram med världens bästa sikt och några få meters avstånd till artisterna är vi lite bortskämda… Samtliga artister framförde tre-sex låtar var. Och! Jag (E) lyckades faktiskt, trots min längd (J har ett försprång på nästan två dm) få till en hyfsad fancam av Se7en när han framförde Passion (som är så jävla bra). SUCCESS!

(Dancing on our own video diary 6)

Vår okunskap när det gäller annan koreansk musik än nyare pojkband och tjejband blev också för tusende gången pinsamt uppenbar igår. Den senaste tiden har otaliga människor runt omkring oss talat om, fnissat med och åt samma låt och video. Den har lagts upp på Facebook, skickats som länk i mejltrådar, spelats flitigt i olika butiker osv. Låten heter Itaewon Freedom och gruppen, som vi märkte igår, UV. Vår skrattattack när vi förstod att de två tramsande långhåriga pjamasklädda snubbarna som skuttade runt på scenen var gruppen som alla pratade om var nästan högre än de hängivna K.Will fansen bakom oss skrik. Till vår besvikelse skuttade ingen JYP ut med dem (i videon till Itaewon Freedom tramsar han som aldrig förr). / e och j

Ps Itaewon är ett område i Seoul, känt som området med exempelvis mycket amerikanska militärer och gayklubbar. Vi har inte hittat någon översättning på exakt vad Itaewon Freedom handlar om men nojjar lite över rasistiska skämt och annat obehag. ds

Ps nummer två. CL gjorde oss svaga i knäna. ds

Annons
Detta inlägg publicerades i Videodagbok och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.