Tre dygn utan internet och Jaejoong

Vi har precis kommit hem från en mycket vacker resa på den sydkoreanska landsbygden (återkommer till den senare). Resan innebar att vi var utan internet i tre dygn. TRE HELA DYGN UTAN INTERNET! Vi trodde det skulle göra oss kallsvettiga av abstinensbesvär och livrädda inför att missa viktiga saker. Men det visade sig att vår kaffeabstinens var pinsamt mycket mer påtaglig (huvudvärk och total lycka vid en kopp pulverkaffe) än rädslan för k-popskandaler. Vi hade för fullt upp med nya intryck och aktiviteter som vårt värdpar ordnade för att hinna få ångest över att vi trots att vi befann oss i Sydkorea var helt avskärmade från k-popvärlden. Det känns lite betryggande att veta att min värld kan fungera tre dagar utan att jag uppdaterar mig. Det betyder att är det något jag behöver dra ner på är det inte mitt k-popnörderi utan mitt kaffeintag.

När vi kom hem blev dock k-pop-paniken tydlig: Vi rusade utan att titta eller prata med varandra rakt på våra datorer med darrande händer. Men det hade inte hänt något extra storslaget under vår frånvaro. Det viktigaste var att JYJs bolag bekräftat att JYJ verkligen ska uppträda i Busan och vilken arena de ska vara i den 11 och 12 maj. Tur för vi har liksom redan bokat boende för fyra nätter i Busan. Vi tänkte att om de ställer in eller om vi inte får tag på biljetter kan vi passa på att åka till Busan ändå. Information om hur och när man kan köpa konsertbiljetterna har inte släppts än så vi vet inte om vi kan köpa som utlänningar. Men vi vet att vi måste se Jaejoong, Yoochun och Junsu innan vi åker tillbaka till Sverige. De är de ända för oss sjukt viktiga idolerna som vi inte har sett irl än. Vi har liksom sett Changmin, Yunho och hela SHINee. Det är märkligt att tänka på.

Jag behöver veta hur JYJ ser ut i verkligheten även om jag är väldigt rädd för att någonting ska gå sönder när jag gör det. Eller mest att någonting ska gå sönder när jag ser Jaejoong, att jag ska bli besviken. Han har varit den k-popartist som har betytt absolut mest för mig även om mina känslor på senaste tiden av någon anledning (som jag överanalyserat en del) har börjat svalna. Jaejoong är min största idol-förälskelse (men jag misstänker att ingen någonsin inte ens han kommer att vara lika uppslukande och brutalt snygg som Changmin är irl). Jaejoong är ändå fortfarande den som jag bryr mig mest om av alla idoler i hela världen. Jag hoppas att den känslan kommer att finnas kvar efter/om jag får se honom bli en verklig människa och att den tredimensionella Jaejoong kommer att vara åtminstone pytte lite samma person som jag har sett när jag glott på honom på min dator. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tre dygn utan internet och Jaejoong

 1. Johanna (samma namn som en av mina favoritbloggerskor :P) skriver:

  Wow~ vet inte riktigt var jag ska börja , har läst er blogg i sådär 2 månader men har varit en ”tyst läsare”. Det jag verkligen gillar är att ni skriver så seriöst och inte använder allt för mycket tecken och glada gubbar. Det gör det hela mer intressant och trovärdigt på något sätt. Jag delar eran ambition för kpop och kan relatera till nästan alla era inlägg. Jättekul att läsa om era konstprojekt och utställningar. är lite av en skapande person själv 🙂 . Det måste vara ett väldigt spännande äventyr att åka till korea och få se alla idoler irl! När jag läste att ni sett Yunho och Changmin blev jag både lycklig och en smula avundsjuk, att inte vara myndig och få åka iväg själv suger=/
  När jag såg SHINee fancamen spelade det ingen roll att det var dålig kvalitet, det var bara så coolt! jag har följt hela Jaejoong ”dramat” också. Det är skönt att veta att jag inte är den enda som spekulerat om honom och hans känslor, eventuellt de han har för yunho…(som vi vet existerar;P ).
  Att bo i Sverige har både sina för och nackdelar när det kommer till kpop beroende. Man är inte så nära att man kan gå på alla framträdanden men inte heller för långt bort för att stillsamt betrakta dem på en datorskärm. Jag har börjat märka att det snart inte riktigt kommer att räcka för mig att sitta på avstånd så snart kanske jag kan ge mig ut på ett eget litet önskedrömmsäventyr. När inte pengarna eller rädslan stoppar mig längre så sitter jag nog på ett plan, men just nu räcker det för mig att läsa er underbara blogg och drömma lite till:) Tack för att ni fått mig att tänka i så många olika riktningar! Nonnas hwaiting~^^v

  • dancingonourown skriver:

   Hej Johanna! Det här är typ den absolut finaste kommentaren och de bästa komplimangerna vi fått om vår blogg. Tack. Vi kommer leva länge på den. /Glada och mycket smickrade e och j

Kommentarer är stängda.