Två oväntade fix

Jag har gått och förälskat mig i två något oväntade låtar. Eh två låtar jag skäms lite över att jag är besatt av. Den första är Abandoned med Jay Park. Det är många saker med videon och låten jag egentligen inte borde gilla. Jay Park är inte min favoritperson och han åmar sig över en lättklädd kurvig tjej i en skinnsoffa. Han sjunger att hon har övergivit honom fast han följde efter henne som en hund och offrade utekvällar med sprit och brudar för hennes skull. Videon är fula solglasögon, klyshiga rnb-miljöer, glansiga bilar och en dans som är så mycket Taeyang att det i ett sydkoreansk sammanhang nästan blir skrattretande. Ja allting är egentligen så mycket Taeyang att det känns extremt märkligt att det inte är han som gör låten.

Men alltså jag jublar av lycka! Det brukar jag ju för sig göra över Taeyangs musik också även om han inte heller är en av mina favoritpersoner. Så om man bara lyssnar på låten är min besatthet egentligen inte oväntad alls. Det är bara det att det liksom är Jay Park och det bara var en tillfällighet att jag faktiskt kollade på videon. Abandoned är så brutalt briljant i mina öron att jag inte vet riktigt hur jag ska förklara det. Jag vill inte lyssna på någon annan låt just nu (eller kanske eventuellt några gånger på min andra ännu pinsammare fixlåt). Till och med musikvideon till Abandoned blir sjukt bra med låten i bakgrunden. Och dansen… Titta:

Min andra fix är hm… ganska långt ifrån Abandoned. Jag har kommit på mig själv med att bli sjukt glad när den före detta H.O.T-medlemmen Tony Ahn skuttat in och vevat frenetiskt med armarna på två av de musikprogram vi besökt. Låten Top Star är sjukt tramsig, ingenting är egentligen rätt med låten eller dansen till men i kombinationen händer något storslaget uppiggande. Särskilt live, tror min fix handlar mycket om hur låten liksom bara tvingat sig på mig live tills jag inte kunnat låta bli att le fånigt.

Tony har också förföljt oss lite. Först var det några väldigt trevliga fans från Singapore som hjälpte oss att förstå kösystem och koreanska på Mnet Countdown som med röda kinder förklarade att de var där för Tony Ahns skull. Sedan sprang vår kompis Helen rakt in i Tony när vi skulle skynda oss in i studion på Music Core. De krockade alltså hårt i varandra. Hon var så uppslukad av vad som hände på scenen att hon inte såg att det var han utan bara mumlade förlåt. Jag som gick bakom såg hur han tittade lite förvirrad på henne innan han gick upp scenen och skuttade så här fint (OBS skratta inte åt mig nu, Elin tycker till exempel också att det här är uppiggande):

/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Två oväntade fix

  1. dancingonourown skriver:

    Observera att jag måste skratta åt dig nu: HAHAHAHAHAHAHA. TOP STAR! HAH! (Och erkänna att jag tittade på armvevet två gånger nu när det fanns så tillgängligt på bloggen, Jay Park noll gånger. Eheh.) /e

Kommentarer är stängda.