Megastarstruck del 2: Music Core

Den värsta attacken av total starstruck var när vi såg Changmin och Yunho på Inkigayo efter att ha varit i Seoul i endast en vecka. Det var en chock att både se dem uppträda live och att se dem på nära håll. Vi drabbades av en mindre attack när vi såg Yonghwa på M! Countdown. När Key, Minho och Taemin travade ut på en gräsmatta utanför Seoul Women’s University var vi förvånansvärt lugna. Igår höll vi båda på att ramla ihop på golvet mer än en gång av hänförelse när vi stod i publiken både på Music Cores prerecord och liveshow.

Vi åkte till studion (som ligger LÅNGT ut på en tunnelbanelinje, över en timme) igår morse. Eftersom vi hört att det är relativt svårt att komma in (Music Core använder sig huvudsakligen av ett lotterisystem på sin hemsida för biljetter till liveshowen) hade vi ganska låga förhoppningar även om vi hoppades att gårdagens oväder i Seoul (skyfall, blåst, åska och blixtar) skulle hålla en del fans hemma. Det slutade med att vi kom in på prerecord som f(x)-fans (där vi också fick se After School och Eru) och liveshowen som SHINee-fans (medlemmarna Onew och Minho är MCs/programledare tillsammans med Suzy från Miss A och Jiyeon från T-ara) där vi såg b la Rainbow, 4Minute, Infinite, CN Blue, Tony Ahn, Kim Wan Sun OCH Big Bang (alla var inte live men samtliga kom ut och spexade lite). Och alltså då om någon missade eftersom det stod med små bokstäver: ONEW.

Vi var inte riktigt beredda på hur vi skulle reagera på vare sig f(x), Onew&Minho eller Big Bang. Av de ovan nämnda artisterna är det liksom dem vi hypat mest mellan varandra och här på bloggen. Efter att ha reagerat mindre uppstressat på Key&Minho&Taemin med förklaringen ”men de uppträdde inte live” trodde vi inte heller att vi skulle reagera starkt på Onew&Minho som programledartramsade. Vi hade fel.

Vi såg prerecorden först. After School var en aningen märklig upplevelse. Vi (framförallt Johanna) har hypat Kahi. Vi blev besvikna. Hon såg ut som en kort tjejig tjej med mindre pondus och för mycket smink eller, hm, något annat. Uee var däremot ett OMG-moment. I irl ser en del k-popartister exakt ut som på bild (t ex SHINees Key och Taemin), andra inte alls lika snygga, en del mycket snyggare (Yonghwa och OMG Uee). Hon är så fruktansvärt snygg live att vi fortfarande känner oss golvade av hennes utseende och utstrålning.

Efter att After School framfört Shampoo fyra gånger kom f(x) och vi dog. På riktigt. Det var så sjukt. Samtliga medlemmar (Sulli kanske kanske aningen mindre än övriga fyra men ändå omg) hade sådan pondus och utstrålning att det gjorde ont. De var glada och charmiga och pratade och skämtade med både publiken och varandra. När Amber började imitera Krystal visste vi inte var vi skulle ta vägen. Amber. Amber. Amber är ett av de största OMG sedan vi kom hit. Vi blev så fruktansvärt starstruck att det knappt, som med Changmin och Yunho, går att beskriva. Och hur de koreanska kvinnliga fansen skrek när Amber trädde fram sedan. ÅÅH. Om ni bara tittar på en video i det här inlägget kräver vi att ni väljer den här:

Vi fick se dem framföra Pinocchio tre gånger (ovan är det bästa som kanalen MBC valde att sända) och efter det kände vi oss så pass nöjda att vi kunde gå hem. Som tur var hade Helen, en fangirl från Ukraina som vi lärt känna och som var med igår, andra planer och drog med oss in i byggnaden igen. Eftersom vi visste att det kunde vara svårt att komma in hade vi tagit med oss både f(x)s album och SHINees senaste (för att bevisa att du är fan vill personalen se bevis innan man får komma in på vissa program. Ett album är ett sådant bevis). Därför hamnade vi med Helens hjälp också i kön för programledarna och fick därmed se hela showen. Om man säger så här: Big Bang= besvikelse, Onew= ♪┏(・o・)┛♪┗ ( ・o・) ┓♪┏ ( ) ┛♪┗ (・o・ ) ┓♪┏(・o・)┛♪.

Kanske var det för att Big Bang framförde Stupid liar (som vi inte är överförtjusta i) och att de antagligen också hade en prerecorded-variant och därför tramsade mer än vanligt men det funkade inte för oss. Det var något i attityden och sättet de skuttade runt. Däremot ska sägas: Daesung mycket snyggare IRL, G-Dragon var precis lika snygg som man tror (och inte lika pojkig som Johanna trodde att han skulle se ut), med T.O.P det var något som inte stämde igår, Seungri ser mycket äldre ut irl och Taeyang ungefär som man trodde. Hm. Vi önskar att vi fått se Love song live istället. Känns lite som ett orättvist första möte med Big Bang från vår sida. MEN deras röster lät bra live, jättebra.

Konstigast och mest förvirrande för mig (Elin) och lite för Johanna med var dock hur Onew såg ut i verkligheten. Jag hade förväntat mig en pojkig, ung och söt kille. Att all spazz runt honom skulle kunna fortsätta hållas på ett icke-romantiskt plan och därmed mindre snukstantigt sätt. Johanna beskrev det så här (innan jag såg honom, hon är längre än mig och det tog ett tag innan jag lyckades hitta en tittlucka där jag kunde se honom): ”Eh, oj. Det ser ut som en typisk Elin-kille. En sådan som om du skulle se honom ute på en klubb skulle du tycka att han var jättesnygg. En stilig karl.” Eh, ja. Både genant och spännande men ja, så såg han ut irl. Kommer återkomma till det här med utförligt. Tankarna måste sorteras lite först bara./e (och j)

Annons
Detta inlägg publicerades i Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Megastarstruck del 2: Music Core

 1. ayla skriver:

  Oj oj vet inte var jag ska börja, ni ser så mycket, är helt jäkla sjukt och är så avundsjuk samtidigt som jag blir nervös och har svårt att veta om jag skulle vilja se eller inte. Jag missade helt Paris-biljetterna och insåg typ fem dagar för sent att de redan är släppta och slutsålda. Anar även att det visar på att jag kanske inte ville/vågade tillräckligt mycket. Hm.
  Angående allt ni skrev om, ja i den här videon får ni rätt, kahi är inte så fasligt snygg eller fantastisk, men alla andra gånger som hon varit det tror jag inte är mindre sanna för det, Uee hade ju en superdag och bara strålade, men måste säga att det har hon ju inte alltid gjort heller…
  F(x) är underbara som vanligt, herregud, var när jag såg alla olika live versioner av Nu Abo som jag insåg att de är typ bäst live, av alla jag sett tror jag. De är helt galna och efter överdos av många andra tjejgruper här http://www.allkpop.com/2011/04/fx-wins-k-chart-on-music-bank-other-performances, helt jäkla galet. Så orkar jag liksom inte med en till kort kjol eller hetsig söt-koreografi, hysteriska försök till catchy-rörelse osv. blir helt trött. Men med dem är det något helt annat, också att de har olika outfits och inte uniform gör det hela helt annorlunda. Eller spelar nog ingen roll om de hade likadana kläder, DE är helt annorlunda. DE är BÄST!

  • dancingonourown skriver:

   Ja, alltså det roliga är att vi verkligen fortsatt att utveckla vår nördiga fangirl-sida. Istället för att gå ut och dansa och hänga på klubbar i Seoul har vi liksom gått upp fem på morgonen och köat för att se våra idoler. He, he, he… För att se så många idoler som vi sett måste man liksom offra en del. En annan rolig sak är att det känns så värt det, k-pop har på inte blivit förstört av att se saker på riktigt förutom att jag lite bytt favoriter. He.

   Typ Kahi, jag tror tyvärr inte bara att hon hade en dålig dag, det är någonting som händer med människor utseende när de blir tredimensionella och irl. En del förlorar en pondus som de har på video och en del får en annan bättre utstrålning. Än så länge är det två personer som jag trodde skulle utstråla en extrem pondus som bara inte gjorde det: Kahi och TOP (Är extremt rädd att Jaejoong även kommer falla i kategorin.) Medan UEE och Luna överraskade mig åt andra hållet. Kan till viss del handla om bra och dåliga dagar samt såklart min mycket subjektiva smak. Men jag tyckte allvarligt varken TOP eller Kahi var snygga. Medan UEE faktiskt var sjukt snygg.

   Och alltså hela f(x). De var så obeskrivligt bra. Än så länge är det bara Changmin och Yunho som i mina ögon kunde mäta sig med dem. Alltså Changmin live. EH. Jag har aldrig sett någon så vacker människa i hela mitt liv. /j

   • dancingonourown skriver:

    Ja, alltså f(x). Det var så sjukt. De var så sjukt bra. Jag skulle kunna skriva det tusen gånger. Och precis som Johanna skrev hade exempelvis Luna en extremt oväntad pondus. Jag nästan ogillade henne innan eftersom hon verkat lite fjompig men efter att ha sett live blir jag lycklig när jag tänker på hur bra hon var. Hela f(x), ojojojojoj. Besatt.

    Och ja, Kahi är seriöst största chocken när det gäller k-popstjärnor irl. After School stod på sidan av scenen i cirka fem minuter typ en meter från oss innan uppträdandet och då kände jag knappt igen henne (hon såg alltså inte ens ut som i det där liveuppträdandet som jag la upp). Andra, typ hela Orange Caramel, hade mycket mer pondus än väntat. Och som Johanna skrev var TOP förvånande också. Men där tror jag att det handlade om en dålig dag, jag tycker att han sett lite ledsen ut på sista tiden. Men, det är märkligt hur vissa verkligen förändrar utseende och utstrålning när de inte är på bild. Jag menar, Onew såg ut som en stilig karl och inte pojke. Och Kahi har jag talat om som en av världens snyggaste tjejer. Fattar det fortfarande inte. /e

 2. ayla skriver:

  och tror ni inte att ni skulle reagerat annorlunda om det var här ni var: http://www.allkpop.com/2011/05/big-bang-says-goodbye-with-a-bang-on-inkigayo

  • ayla skriver:

   och g-dragon är så bra och snygg att jag dör…

   • dancingonourown skriver:

    Jo, kanske. Love song är så sjukt mycket bättre. Men det var något med scenpondus också… Kanske blev det ännu värre av f(x)s totala dominans när de stod på scenen som fick alla andra att blekna. /e

 3. tina skriver:

  Ambers skrikande fangirls ಥ⌣ಥ

 4. hanna skriver:

  Jag älskar att läsa eran blogg! Det är så kul att läsa om K-pop på svenska 😀 Jag har ett par frågor; Brukar det vara kameraförbud på inspelningar av program så som music core? Är det dyrt i Seoul (tex äta ute, kläder, tunnelbanebiljett) jämfört med Sverige?

  • dancingonourown skriver:

   Tack och tack! Det är kameraförbud på alla musikprogram vi varit på men de har varit mer eller mindre hårda. På Mnet Countdown filmade typ alla utan att någon gjorde någonting, på Inki blev en tjej utkastad när hon försökte smyga upp en kamera.

   Och Seoul är väldigt billigt faktiskt. Du kan äta lyxig koreansk mat för 30 kronor och åka tunnelbana för typ 5 kr enkel resa. Det enda som är oväntat dyrt är kaffe och kakor på fik. /j

 5. sarah skriver:

  Jag älskar BB’s live performance faktiskt haha.

  • dancingonourown skriver:

   Haha! Åh, jag önskar att vi fått se Love song istället. Jag är helt besatt av den låten. Som jag skrev i inlägget kändes det som ett orättvist första möte med Big Bang. Jag gillar ju dem jättemycket! /e

Kommentarer är stängda.