Stockholm – Peking – Seoul

Okej, vi gjorde vårat bästa för att dokumentera våran stissiga och utdragna resa till Seoul. Vi började på kvällen i fredags på Arlanda. Så här:

Efter cirka sju timmar på flyget landade vi i Peking. Vi var väldigt trötta men kämpande hårt för att utnyttja våra nio timmar (höh) i gigantisk byggnad med fantastiskt tak och läskiga reklamskyltar (märk också att vi har resestylat oss som k-drama bitch vs k-drama hjältinna).

Klockan tio på kvällen lokal tid var vi äntligen framme, något snurriga och virriga, i Seoul. Vi möttes av en reklamskylt över ett landskap som såg surrealistiskt svenskt ut. Allting kändes mest märkligt:

När vi vaknade på hostelet nästa morgon kändes allting bättre. Vi gick en lång promenad i omgivningarna runt Hongdae där vi bor och tittade på allting med stora lyckliga ögon. Av en slump råkade vi passera platsen där den första hångelscenen i Iris är inspelad, den där Lee Byung Hun tvångshånglar med en till att börja med mycket motsträvig Kim Tae Hee.

På kvällen träffade vi som sagt Elin och Tor för middag. Medan vi letade efter en restaurang sprang vi rakt in i en dramainspelning. AAAH. Först kände vi inte igen någon men efter att ha gjort en u-sväng där vi råkade möta skådisarna igen gjorde Johanna sin första kändisspotting. Det var ingen annan än Joo Sang Wook från Paradise Farm! Efter att ha googlat runt lite insåg vi att inspelningen måste varit för serien Thorn Birds och att även Suh Do Young var inblandad i scenen (även honom mötte vi på gatan. heh).  Första kvällen i Seoul liksom.

Efter att vi vågat beställa den första måltiden på koreanska (vi fegade till lunch och pratade engelska) och efter att ha smält intrycken från k-dramainspelningen åkte vi en sväng till shoppingparadiset Myeondong och pillade på k-popmerchandise. Efter trissning ställde J upp på bilden nedan med papp-Jaejoong.

Idag har vi: ätit kimbap, vandrat efter Han River, vandrat ännu mer planlöst i Hongdae, suttit timmar och pluggat koreanska glosor och tjuvglott på folk på gulligull-fik som låg några våningar upp där man satt på golvet bland kuddar utan skor, ätit bibimbap och handlat nudlar med Shy Boy i bakgrunden. Nu är klockan ungefär 00:00 här och vi ska uppdatera oss på diverse k-popbloggar och skåla i soju. /e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Stockholm – Peking – Seoul

 1. Ayla skriver:

  Å herregud vet inte vad jag ska säga, en perfekt dag låterdet som, fråhan är ju vad ni ska göra resten av tiden?

 2. Shikshin skriver:

  Vilken tur att ni stötte på en drama-inspelning, redan FÖRSTA dagen! 😀 Ser fram emot era uppdateringar (ps. fick syn på en SNSD-skylt i era bilder *faint*)!!

 3. sarah skriver:

  OMGG. Ett land där man får lyssna på kpop i affärer och cafeer. Ett land som har bilder lite överallt på ens idoler. AAhhh =) it’s heaven. Undrar om man kan köpa pappsfigurer där på sina idoler? Ni borde ha tagit med er papp Jaejoong hem haha.

 4. Anna skriver:

  Vad härligt att läsa! Hoppas ni får det minst lika bra varje dag 🙂

 5. PoeticGoofy skriver:

  Oj är ni i Korea nu 😀 Hoppas ni har jätteroligt 🙂

 6. dancingonourown skriver:

  @alla: ♥♥♥/e och j

 7. sweko skriver:

  Åh, måste erkänna att jag är lite avundsjuk..;) Jag har ju i alla fall också ätit bibimbap idag även om det nog är skillnad att få äta den i Korea..;D Haha

 8. Onii skriver:

  Kul att se att några kpopfan har nått korea. Drömmer själv om att åka dit.

  Undrar hur mycket det kostar att åka dit?? Tack för svar.

  • dancingonourown skriver:

   Ja, vi rekommenderar verkligen att åka! Höra Big Bang från affärer dagligen är inte helt fel… Mat och sånt är väldigt billigt med. Vi köpte biljetter för typ 5 000, googla typ ”billiga flygresor” och se vad som kommer upp! Varierar en del beroende på flygbolag osv./e

Kommentarer är stängda.