Historien om min hatkärlek går vidare

SM Entertainment. Jag vet inte vad jag ska göra med er. Jag har skrivit det otaliga gånger: jag borde hata er. Avsky er för hur ni behandlar era idoler, för DBSK-soppan, för överarbetandet av killar och tjejer som knappt hunnit fylla tjugo. När f d H.O.T-medlemmen Hee Jun för någon vecka sedan uttalades sig om hur H.O.T av sin manager fick veta att de var en testgrupp för Shinhwa fick jag magknip. H.O.T fick alltså, menade Hee Jun, testa vad som fungerade för att ge fördelar till pojkbandet Shinhwa som var bandet SM Entertainment valt att satsa på. Nu kommer jag låta gammal men: hur kan man säga sådant till unga människor? H.O.T måste ständigt varit rädda för att göra fel och då inte få fortsätta. De måste liksom ständigt ha varit medvetna om att de enligt bolaget egentligen bara var nästbäst.


Jag får ont i magen eftersom jag läser alldeles för mycket insiders som talat om att exempelvis SHINee skulle vara en sådan grupp. Att de skulle vara en grupp som testar olika koncept till fördel för en grupp som ännu inte debuterat. Jag vet, det här kan mycket väl vara skitsnack. Men Hee Juns uttalande fick det ändå att framstå mindre omöjligt. Och om det inte gäller SHINee kanske det gäller andra grupper under SM… Aaaah, förlåt! Jag ska sluta med sådana här konspirationsteorier. Jag hetsar bara upp mig i onödan. Men, urgh, jag vet ju att SM kan vara onda. Det här är skulle nästan vara höjden av ondhet. (Okej om man vill testa olika koncept, jag fattar också att det här är en hård bransch vars huvudsakliga uppgift är att tjäna så mycket pengar om möjligt. Men att tala om för tonåringar att det är bäst för dem att de presterar annars åker de ut är fördjävligt. Ibland kanske man mår bättre av att inte veta, även om det är illa också. Osv.)

Jag skulle vilja bojkotta. Skulle vilja säga nej till allt som har med dem att göra som min egen kamp för en drägligare tillvaro för idolerna. Men jag kan inte. Jag är för svag. Det är så smart, så proffsigt och välgenomtänkt. Hitarna och banden SM producerar är briljanta. Jag har skrivit det förut och stundtals skäms jag men: JAG KAN INTE VÄRJA MIG. När de för någon vecka sedan utannonserade att de köpt rättigheterna till att göra en koreansk version av Hana Kimi skrek jag till av glädje. Hana Kimi finns redan i taiwanesisk och japansk tappning. Jag har sett den taiwanesiska med Ella och Fahrenheits Jiro och Wu Chun. Den innehåller flera av mina favoritingredienser: dragande tjejer, killar som tror att de blir kära i andra killar och high school-miljö. Lycka! Och nu ska SM Entertainment göra en variant. För det första kommer serien vara koreansk (de är ofta bäst producerade) OCH antagligen kommer det bara var SM artister. Wohoo! Eller vänta nu. Bojkott var det ja. Urgh.

Dessutom kom gårdagens leak från SMs byggnader. En bild på dem som eventuellt kommer heta Boy’s Heaven och som jag skrev om här. Gaah! De är så smarta SM Entertainment. Jag blir omedelbart en röra av förväntan (Jag menar, hur ofta släpper SM en dålig låt? Hur ofta är något de väljer att producera inte bra? För min del har det endast hänt en enda gång, SM the Ballad. Jino i den projektgruppen ryktas f ö nu vara med i Boy’s Heaven) och oro (rör inte SHINee, låt inget gå ut över dem, hör ni det SM?!) Aaaah, hur kommer det låta? Vad kommer hända? Väntar med spänning! Eller vänta, nej. Jag skiter väl i SMs nya pojkband. Inte.

SM Entertainment, jag hatälskar er så himla mycket! /e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Historien om min hatkärlek går vidare

  1. thefutureisidol skriver:

    Det är mkt spännande hur vår fandom utvecklats på samma plats och blivit så lika. Undrar hur det kommer vara i juli?/l

Kommentarer är stängda.