Dream High

Efter att gårkvällens storslagna planer av oöverkomlig anledning gick i stöpet hamnade vi i min (Elins) soffa för k-dramamaraton istället. Eftersom vi båda är mitt i andra serier för tillfället (Elin = Sungkyunkwan Scandal, Johanna = Paradise Farm) fick vi se något som hittills var oprövat för oss. Först hade vi idén att se ett avsnitt av så många serier som möjligt för att utbilda oss lite men den avfärdades ganska snabbt. Ett enda avsnitt av en serie säger inte så mycket. Istället fastnade vi i serien Dream High.

Serien blev förstahandsvalet på grund av fem anledningar: 1) megastor uppmärksamhet på allkpop 2) Suzy från Miss A har en av huvudrollerna och har dessutom anklagats för ”poor acting” så mycket att det drivit henne till tårar 3) Taecyeon från 2PM  har en annan av huvudrollerna 4) Wooyoung från 2PM har en av huvudrollerna. 5) Eunjung från T-ara har en av huvudrollerna. (Okej, en anledning: Idoldrama.) Dessutom utspelar sig serien i High school-miljö, något som jag är total sucker för.

Serien är inte så bra. Nästan inte bra alls faktiskt (än). Den har dock en stor stjärna: Suzy. ”Poor acting”. Vad snackar folk om? Suzy är jättebra. Hon ska spela ond, osäker och uträknande samtidigt som hon är söt och hon gör det skitbra. En av grejjerna som hon hackats för är ett känslolöst ansiktsuttryck men hallå, HON SPELAR EN ROLL OM BYGGER PÅ ETT SÅDANT ANSIKTSUTTRYCK. Johanna fällde kommentaren om att det kanske handlade om att Suzy inte spelade över. En klassisk tjejroll i koreanska dramer är annars en överspelad, ständigt pouting tjej som går lite med fötterna inåt och verkar aningen, hm, född i farstun. Jag har själv efter en sådär fyra serier tröttnat så kollosalt på den typen av tjej att jag till Johannas m fl förvåning vägrade titta klart på Personal Preference, orkade inte mer än fem avsnitt, på grund av min totala utleda på den typen av kvinnoroll. (Sungkyunkwan Scandal är befriad från den typen av tjej, tips.) Personal Preference behandlar ändå frågor om t ex homosexualitet i Sydkorea, frågor som verkligen intresserar mig med andra ord, men nej. Det gick inte. Suzy spelar inte den tjejen. Suzy går med rak rygg och tittar tyket på killarna medan hon fäller drypande kommentarer. Success! Jag vill lite slå på dem som fick Suzy att gråta.

Men som sagt, serien i övrigt. Nja. Den innehåller dessutom ett element så störigt att jag knappt vill nämna det men här kommer det: IU i fatsuit. IU är för dem som inte vet megastjärna i Sydkorea. Hon har gjort succé genom att exempelvis göra akustiska covers på några hitar. Bara en sådan sak får oss att tveka naturligtvis. Killar med gitarr som tar plats genom att göra akustiska känslomässiga covers kan vara det mest avtändande vi vet. En man på scenen kan vara okej, men en man i det sociala rummet (tänk lägereld eller hemmafest) som plockar fram en gitarr och spelar en långsam variant av She wolf eller Smells like teen spirit, uuääääää. Så en tjej som sjunger gulligt och klinkar lite gitarr, nja. Men nu är det inte IU vi ska hoppa på här, absolut inte, det blev aningen snedvridet. Det är den människa som valt att stoppa in henne i den sämsta gjorda fatsuiten vi sett på länge som förtjänar en utskällning. Eeeeh:

Epic fail. Vad är det här? Tycker någon att det här ser ut som en riktig lite större människa? Är det någon som inte ser att man sminkat ner och stoppat ner en egentligen söt tjej i en fatsuit? Ehm. Så här brukar IU se ut ungefär:

Men Dream High. Vi säger: ingen hit. Dessutom råkade vi läsa lite om vad som kommer hända i framtiden. Ni trodde väl inte att en tjej fick vara tjock serien ut och bli älskad för det liksom? Nej. Lite spännande är det dock, påpekar Johanna, att se hur Wooyoungs karaktär Jason kommer att utvecklas (han spelar amerikansk utbytesstudent). Men inget mer. För nu. Eller. Risken finns att vi prövar med ett avsnitt till (obs vi pressade fyra avsnitt på raken igår, heh.)/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Tv-serier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Dream High

 1. Shikshin skriver:

  Jag har sett hela Dream High och jag säger också att serien inte var så jättebra. Den har en fin message men för folk som inte är ”idoliserade” som vi är, är inte detta drama intressant. Dock växte min kärlek för de skådespelarna som inte är idoler efter en tid faktiskt^^
  Efter att ni har sett Dream High slår jag vad om att ni kommer dyrka Milky Couple 😉 kekeke

  • dancingonourown skriver:

   Kekeke, det låter som om du tycker att vi ska fortsätta titta och ge dramat en chans ändå… Misstänker att det blir så också för min del./e

 2. Julili skriver:

  Jag har bara en sak att säga: Kimm Soo Hyun
  I rest my case

  • dancingonourown skriver:

   Eh ja… ♥ ! Måste också säga att efter att ha sett hela Dream High tar jag tillbaka lite av den hårda kritiken (även om det var Elin som skrev den höll jag med då). Den tog sig liksom och hade en hel del fina mindre typiska poänger. Typ Suzy och Kim Soo Hyun. /j

   • Julili skriver:

    Jag gillade verkligen det faktum att den hade en någorlunda bra story. Ofta så brukar koreanska dramor glömma bort storyn helt. I Dream High hade man en jäkla bra tråd och så var det inte rörigt eller över dramatisk. En väldigt lättsam och underhållande ungdomsdrama.

    Men jag måste hålla med att den där fatsuit som de gav IU var bara hemsk!

    När jag skrev recensionen för YAm så var jag verkligen tvungen att recensera mig själv hahah jag kunde inte sluta säga bara goda saker om dramat! xD

   • dancingonourown skriver:

    Ja, alltså jag borde försöka se mer av serien. Jag har bara sett fyra avsnitt så det där var ju en spontanreaktion på de första avsnitten. Johanna har pratat mycket gott om den också, så fort jag får tid… Just nu tar Seoul dock upp den mesta av tiden, haha. /e

Kommentarer är stängda.