Alexander och härdsmälta

Rätt mycket saker skrämmer mig (krig, höjder, icke-botbara sjukdomar, stora delar av samhällets inställning till feminism, Twin Peaks, SM Entertainment, hushållsost osv). Vissa rädslor är större än andra, precis som objekten för min rädsla. Men få saker skrämmer mig så mycket som kärnkraftsolyckor och vad de kan orsaka. Jag vet inte om det hänger ihop med att jag är uppväxt i Sundsvall och att området omkring var ett av de i Sverige mest drabbade av radioaktivt regn efter Tjernobylolyckan. Jag var då fyra år och kanske hänger vaksamheten kvar; vi fick inte äta smultron och plocka svamp den sommaren och hösten, det var för farligt. Då stoppade jag stenar i munnen och skrek ”mamma titta!”  på pin kiv eftersom jag visste att jag inte fick. Men kanske hänger det ändå kvar, undertonerna av att något var väldigt farligt.

Jag är i Sundsvall för tillfället och kanske blir det därför starkare. Kanske är det därför vad jag hänger upp mig efter jordbävningen i Japan. Visst följer jag också övrig rapportering och förfasas över alla som mist livet och förlorat sina hem, ryser över bilder när vattenmassor vräker in och drar med sig bilar och hus. Men det är härdsmälta, explosioner och den katastrof det skulle innebära som har min huvudsakliga uppmärksamhet. Därför är det först idag jag tänker men vänta nu, Johanna radade upp massa artister igår men SHINee då? Var är de? De debuterar snart i Japan men visst övar de fortfarande i Sydkorea och tramsar runt i varietys där? Jag gör en snabbsökning på ”SHINee Tokyo earthquake”. Inget kommer upp. Pju.

När riktiga läskiga saker händer blir det svårt att tänka på och blogga om något annat. Sedan vi började blogga har det hänt två gånger att vi tog en kort bloggpaus (när Sverigedemokraterna kom in i riksdagen och när granater föll över Yeonpyeong).Även det här är på gränsen. Just nu är mina ögonklistrade vid dn.se och deras rapportering från Japan. Men. Jag måste ändå nämna det. Det jag nu väntat på i över två veckor har äntligen hänt. Alexander har twittrat.

Alexander är ledsen. Han skriver en lång tweet där han tackar allt och alla. Allkpop har en översättning (hur korrekt den är vet jag inte) men den går att läsa här. Mitt hjärta går i tusen bitar. Stackarn. Hur kunde de?

På den positiva sidan är det inte det enda han skriver. Som futureisidol redan uppmärksammat kommer även den här: ”WHO said I won’t TWEET anymore!? I’m BACK!! *ROAR!* LOL~ Thank y’all for the comfort & nice words… hv been reading my mentions… =v=)b” Det gör mig glad. Så pass mycket gladare att jag vågar titta på den här som samma bloggare (och vän) presenterade som den möjligen sorgligaste k-popvideon någonsin, Finally med Brave Brothers feat. Kevin och Alexander:

Inser genast att det var ett övermodigt drag. För att kompensera känner jag mig tvungen att kolla på en av U-Kiss crazykoreografier. Även det är förstås bitterljuvt och jag undrar om U-Kiss, som redan publicerat träningsbilder med de två nya ersättande medlemmarna (*cries*), kommer fortsätta i samma stil. Jag vet inte om jag vill det eller inte. Det U-Kiss jag känner bidrog bland annat till den här, en av våra fantastiska danscovers. Och till exempelvis det här:

”This hurt that’s deepening, it’s extremely sad, I ain’t with ya”. Jisses. Det var hur sorgligt som helst ju. Hur tänkte jag nu? Nej, ut i snön med mig. /e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Alexander och härdsmälta

  1. Tatine skriver:

    :/ kommer inte riktigt ihåg vart jag läste det, men SHINee är säkra och är i Korea.

  2. thefutureisidol skriver:

    Jag börjar gråta så fort jag ser nåt vi skrivit om Alexander, eller när jag hör den där låten. Herregud.

Kommentarer är stängda.