Youn Sun Nah

Ibland blir vi påminda om att det fanns en tid innan koreansk pop tog över våra liv och manövrerade ut typ alla våra andra intressen. En tid när vi brukade göra andra saker och lyssna på helt annan musik. En gång nämnde T.O.P att han gillade Sparklehourse i en intervju och det liksom snurrade till i våra huvuden. Det känns som en evighet sedan men Sparklehourse brukade vi verkligen gilla.

Det fanns också tid när jag (Johanna) mest lyssnade på jazz. En annan period när vi båda åkte på musikfestivaler och sov i tält för att kunna se så mycket livemusik som möjligt. En tredje när vi såg CocoRosie live i Malmö och tyckte det var sjukt bra. I går blev vi påminda om dem och att vårt intresse för livemusik hade sina poänger.

Vi var på Fasching och såg jazzsångerska Youn Sun Nah uppträda tillsammans med Ulf Wakenius. Vi gick dit mest av den pinsamma anledning att hon är koreansk. Vi tänkte att det skulle vara intressant att se någonting som inte var pop men ändå koreanskt men hade inte kollat upp hur hon lät innan vi kom dit.

När vi gick därifrån pratade vi om att för fem år sedan skulle vi kunnat gå på samma spelning av anledningen att vi gillade hennes musik och inte brytt oss alls om att hon var från Sydkorea. Framträdandet var extremt bra. Och när vi tänker efter var det också något med hennes ödmjuka pondus och lätt humoristiska framtoning som kändes väldigt sydkoreanskt som vi uppfattat det sydkoreanska i k-popvärlden och k-dramer. /e och j

Annons
Detta inlägg publicerades i Allmänt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.