Inställda program och protester

Jag vet inte vad jag ska skriva.

Nu händer det igen?

En tv-station, QTV, har sagt att de ska sända en serie som visar JYJs vardag. De har filmat i cirka två månader, annonserat och gjort reklam för serien. Jag har varit nervös för att serien ska bli för utlämnande och privat men ändå sett fram mot den. VÄLDIGT MÅNGA MÄNNISKOR HAR SETT FRAM MOT DEN.

Vi fans, som inte haft möjlighet att se Jaejoong, Yoochun och Junsu i tusen lekprogram, intervjuer, liveframträdanden och liknade som vi är vana saknar dem och trodde att äntligen… Men vi borde förstått att så enkelt kommer det inte att bli. JYJ saknar oss, de vill inget hellre än att jobba som idoler, men de har vänt ryggen åt SM Entertainment och gör man det förvandlas den sydkoreanska nöjesindustri till ett obehagligt minfält.

Det är inte bara sydkoreanska fanns som är frustrerade. 86 418 internationella fans skrev under protestlistan för JYJs rätt att uppträda i Sydkorea. (Om jag inte hade skrivit under hade det varit 86 417. Känns fint.)

Vi är många som är arga inte men det verkar hjälpa föga. Representanter för JYJs internationella fandom skriver, bland annat, i ett brev till QTV:

“ The Korean court has ruled twice that JYJ should work freely as entertainers without any barriers placed in front of them. However, as our petition says, SM Entertainment KMP Holdings, and other establishments have repeatedly ignored the official ruling.

QTV’s cancellation is another violation that has been added to the long list of ruling violations and shows many establishments’ outward ignorance of the Korean law. The international consumers of Hallyu show the firm faith in JYJ once again, and request that the Korean court find the group their rightful justice. If this does not happen, Korea should be prepared to accept that its cultural entity’s civil rights have been violated.”

 

 

 

 

Jag vet att det inte löser några problem på sikt. Men kom till Europa JYJ! Här kan ni uppträda utan hinder! Eller förresten gör inte det än, vänta tills juli. Jag skulle dö lite om ni äntligen kom till Europa när jag äntligen vågat resa till Sydkorea. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.