OBS VIKTIGT

I dag är sista dagen att fylla i Thejyjfiles seriösa och välformulerade protestlista för JYJs rättigheter att uppträda och synas i den sydkoreanska nöjesvärlden. För en gång skull är jag inte rädd att någonting citeras fel eller har missförståtts när jag skriver under ett upprop som fans startat. Att läsa thejyjfiles utredning är som att läsa en välgjord utredning av människorättsorganisationen Amnesty International. Det är en noggrann beskrivning av hur fallet JYJ motsäger lagar och värderingar som Sydkorea skrivit under på (tex. de mänskliga rättigheterna till fritt uttryck). Brevet ska visa det sydkoreanska rättsväsendet och nöjesindustrin att människor runt om i världen ser vad som händer i Sydkorea, det startar med formuleringen: We, international consumers of the Korean Wave….

Om ni inte skrivit under gör det. Eller ta alla fall en snabb koll. Det handlar inte bara om JYJ utan om hela den sydkoreanska nöjesindustrins uppbyggnad och ibland skrämmande metoder. Det handlar om pengar, makt och maktlöshet.

Och en extremt bra sak som hänt är att SM nyligen dömts att betala skadestånd om de försöker blocka JYJ från att uppträda i tv eller på annat sätt lägger sig i deras aktiviteter igen. Det verkar som om sydkoreanska domstolar alla fall försöker. Vi får dock se hur det går och hur mycket makt de egentligen har när det kommer till de gigantiska bolagen. /j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.