U-KISS FÖRVIRRING

OKEJ. Nu händer det märkliga saker i k-popvärlden igen. Det snurrar i mitt huvud. Alexander och Kibum ska lämna U-Kiss. Kibum berättar via sin twitter att han fått sparken: ”I’m extremely upset that I have to part with them like this, but it was because of my lacking areas which warranted my former agency to desire a member replacement.”

Eh ja Kibum är inte min favorit men alltså så kan ju inte NH Media göra. Har de noll insikt i hur ett fandom fungerar? Det spelar ingen roll att Kibum ”is lacking” han är en del av U-Kiss. Fansen kommer bli så jävla arga och det spelar ingen roll hur het, duktig eller intressant den nya medlemmen är. Han kommer bli hatad. Det måste finnas en annan orsak till att Kibum får lämna än att de vill hitta en duktigare medlem. Eller? Jag läser NH Medias uttalande och: NEJ DET FINNS NOG INTE DET. Jag sitter med en klump i halsen och tänker på dem som på allvar är besatta av U-Kiss. Jag pratar länge i telefon med min kompis Lars som är en av dem.

Vi pratar om att det är intressant att man kan reagera så stark på att ett pojkband ska splittras när man är snart 29 år. (Intressant på ett fint sätt.) Vi tycker båda att Alexander är den mest intressanta medlemmen i U-Kiss. Lars är gillar honom extremt mycket. Jag vägrar tro att han lämnar U-Kiss av samma anledning som Kibum. Jag vill tro att Alexander är en av bandets mest populära medlemmar. Är han inte det? Han måste lämna för att han har för mycket att göra och inte hinner med allt? Han ska även stanna hos NH Media men arbeta med andra saker än U-Kiss. Det finns liksom inte på min karta att någon skulle vilja byta ut Alexander. Aaaaaahhhhhhhh…Det kan ju vara så att de ska satsat på honom i andra projekt och då kommer han inte ha tid för U-Kiss?

Eh, allting är så konstigt att jag glömt att äta frukost. Och NH Media avslutar sitt pressmeddelande: “Through these happenings, U-KISS will reborn as a more mature and developed team. There will be two new members of U-KISS who will reinforce the group’s comeback next month, and they are currently working hard with the other members. We will be revealing the new members to the fans soon.” SÅ OSMIDIGT, ELAKT OCH DUMT.

Och någon har redan ändrat texten på Wikipedia om U-Kiss: ”U-KISS (Korean: 유키스) is a former seven-member, (now five-member,) South Korean boy band formed by NH Media in 2008. ” EH AH. Minst sagt förvirrande förmiddag, min världsbild har förändrats lite.

/j

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till U-KISS FÖRVIRRING

 1. dancingonourown skriver:

  AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHH!
  Hej NH Media,

  jag heter Elin och kräver att ni talar om exakt hur ni tänkte och vad ni tror att ni skulle vinna på det här? Vad är det här? Så här kan man ju inte göra. Alltså, vad i ****.
  Och snälla snälla Alexander, gör ett uttalande om det här. De kan ju inte kickat honom, kan inte. Det vore helt bisarrt, vansinne. Jag tror visserligen inte att Alexander är U-Kiss populäraste medlem (lär ju vara Dongho). Däremot vet jag att U-Kiss för mig i princip betyder Alexander plus sex andra killar. Vad i ***./e

 2. /L skriver:

  Jag tror inte heller att Alexander är den populäraste medlemmen, Kevin och Dongho är populärare, men det är samma för mig, U-Kiss betyder Alexander + sex andra killar. Jag fattar inget alls och vill hoppas att nåt bra bolag plockar upp honom, låter honom utvecklas till något fantastiskt. Dessutom, hur kan man göra sig av med en före detta medlem av Xing, jag menar, jag gillar ju knappt Kibum, men det är ju nästan legendariskt. Hur mår de andra medlemmarna nu? De ger ju intryck av att vara ganska nära varandra. Kevin, jag undrar hur Kevin mår, hans gamla Xingkollega och en av hans bästa vänner. Vafan.
  Alexander, du kommer återfödas som något bättre, nytt bolag eller ej, aldrig har det väl skrivits så mycket om U-Kiss på så kort tid som just nu. Kommentatorsfälten på tex Allkpop bubblar. Fansen är ledsna och arga, VI är ledsna och arga.

 3. Shikshin skriver:

  ”…who is still a family member in our hearts” LMAO som om….
  Jag tycker att detta är väldigt elakt. De säger i princip ”Du suger. Stick.”. Han kan ju förbättras liksom om han är svag inom vissa områden. Allt detta kan också handla om pengar, att det är billigare att debutera två trainees i U-KISS än att spendera pengar på att förbättra Kibum (och Alexander?). Eller att de tror att en förnyelse i gruppen kan öka deras popularitet.
  Tycker extremt synd om Kibum. Den pojkens självförtroende måste ju vara krossad vid det här laget.

  • dancingonourown skriver:

   Ja, extremt elakt. Det är inte klokt att bolaget tror att det är okej att använda ”lacking” som officiell orsak, att de inte ens försöker ljuga. Jag tror fortfarande inte att det är sant. Ge pojkbandsmedlemmar kicken, vad är det?

   Jag tror du har rätt i det här med popularitet. Det har ju gått okej men inte strålande för U-Kiss. Jag stämmer dock in i kören adding istället för replace, kändes som om U-Kiss var alldeles för etablerade för det här. Å andra sidan vet jag inte hur reaktionerna var när t ex Soyoung ”graduated” från After School och Raina med fler plockades in. (Där kanske fallet i och för sig var att hon ville sluta?)

   Uuää, elakt och konstigt. Stackarna (verkar ju som även Xander fått kicken), verkligen/e

   • Shikshin skriver:

    Jag känner inte heller så mkt till After Schools fall, men då tror jag inte att man lade stor tyngdpunk på ”replacement” som man gör nu i U-KISS fall. Då After School är lite granna som Japans Morning Musume och AKB48 med deras graduate-system var fansen beredd på att Soyoungs besked skull komma förr eller senare…. skulle jag kunna tro!

    Vi får se hur detta ter sig. Det värsta som kan hända tycker jag är han ”försvinner”.기범 파이팅!!

 4. Linnéa skriver:

  Måste bara berätta vad Alexander skrev för twitterinlägg för ungefär en vecka sen: ”How nice… smell of hospital AGAIN! LOL~ ㅠ_ㅠ Doctor said I hv stomach + guts infection! Probably becuz of long term stress… Speechless…”. Så… att Alexander försvinner kanske har med hans hälsa att göra? Det är vad jag hoppas iallafall, att Alexander bara ska ta ett uppehåll, och sen komma tillbaka till entertainmentvärlden. Han är för bra för att försvinna helt!
  Btw, jättebra blogg! Jag hittade den i förra veckan och har spenderat de senaste dagarna med att läsa igenom nästan alla inlägg!

  • dancingonourown skriver:

   Oh, det hade jag missat. Stressfaktor, sjukdom och att han inte klarar alla sina uppdrag samtidigt låter som en rimligt anledning. I kombination med att NH är desperata efter framgång och därför vill förnya U-Kiss och jobba stenhårt med dem. Öva stenhårt inför debuten när man är sjuk och överarbetad kan ju sluta i katastrof. NH media vill ju ha ett ”more mature and developed team” inte ett krassligt. Eh. Jag hoppas också verkligen Alexander inte försvinner från k-popvärlden utan bara lugnar ner sitt arbetstempo ett tag.

   Och tusen tack för komplimangen. Det sjukt inspirerande att höra från människor vi inte känner att de hittat, läser och uppskattar bloggen. /j

 5. Pingback: Total epic success och total epic fail 19 | Dancing On Our Own

Kommentarer är stängda.