NEEJ, Onew!

Jävla SM. Onew rapporteras vara sjuk efter att ha drabbats av andningssvårigheter under en tv-inspelning. Han blev inte skjutsad direkt till sjukhuset efter anfallet, dit körde de honom efter att inspelningen av programmet var klart. Det är andra gången (som vi vet) han har blivit sjuk och tvingats fortsätta arbeta ändå sedan årsskiftet (han fick magsjuka under en inspelning i Thailand. Bilder florerade på internet där han låg ihopkrupen som en boll mellan tagningar och sedan klistrade på sig ett leende så fort kamerorna började rulla igen. Jobba med konstant kräk- och diarrévarning, kul liksom.) SM lät honom åtminstone åka till sjukhuset och inte direkt till hans planerade kvällsgig som programledare för radioprogrammet Sukira. Tur.

Fansen ( jag inräknad) är oroade och arga. I vredesmod har fans listat hur mycket Onew jobbat sedan 2010 och utsett honom till SMs mest överarbetade idol. Jag har skrivit om det förut och tycker att de har rätt. De måste sluta pressa honom nu, hur populär han än är. Andningssvårigheterna är med största sannolikhet en konsekvens av stress. Igår när jag läste om det för första gången var min spontana reaktion att han fått panikångest.

Jag skrev om det sist efter att han somnat stående på scenen under ett event. Även om arbetsbördan för honom sedan dess blivit något mindre är den fortfarande inte liten. Onew har haft otur i turen med att ha blivit populär på lite för många områden. Utöver SHINees succé (med sjukt svåra koreografier och låtar som de lär arbeta som djur för att sätta) har han själv gjort sig ett namn som MC och värd för program och galor. Dessutom har han gjort succé som musikalartist vilket även har lett till små skådespelarroller. Han, tillsammans med Minho, är de medlemmar i SHINees  som är mest populära att använda som gäster i varietys. Dessutom är han ledare för SHINee med allt ansvar som det innebär (Jonghyuns skada och skandal lär ha lagts på hans axlar med).

SHINee är planerade att debutera i Japan i mars. Det kommer vara ett enormt jobb med promotions på främmande språk i främmande land. Eftersom han och Minho är MCs för Music Core lär de flygas fram och tillbaka mellan Seoul och Tokyo. Jag är livrädd för att han kommer att kollapsa på scenen. (Som jag tidigare skrivit har han svimmat på scen en gång.)

NEEEJ! Skjut på debuten i Japan, SM. Tills i april åtminstone. Eller nej, till i maj (så SHINee är kvar i Sydkorea när vi kommer dit, heh). Låt honom sova lite. Han kommer inte förlora sin popularitet. Ingen är som honom, han fyller en viktig lucka som ingen annan kommer fylla. Okej, vi säger så, SM? (Know it´s never gonna happen, cries forever.)/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.