소년천지? Boy’s Heaven? Land of Boys?

Allkpop valde att publicera en artikel om de rykten som under ett tag cirkulerat på nätet bland neitizens. Ryktet säger att SM Entertainment, min och Johannas hatkärlek nummer ett, ska debutera ett nytt pojkband i mars/april. Bandet går bland neitizens under namnet 소년천지 (Boy’s Heaven eller Land of Boys) och är en uppenbar anspelning på 소녀시대 (SNSD/Girl’s Generation). (Bandet sägs jobba under kodnamnet ”M1”, något även SNSD gjorde innan sin debut.) Reaktionerna bland fansen är varierade. En del välkomnar med öppna armar medan andra genast börjar oroa sig för sina favoriter på SM. Ett nytt band med all den promotion som det innebär kommer att kosta pengar och många oroar sig att det kommer bli på deras favoritbands bekostnad…

Tiden är rätt. Det känns som om det har varit på gång ett tag och rent tidsmässigt är det dags för SM att lansera ett nytt band nu (om man tänker på hur tidsspannet mellan deras andra bands debuter har sett ut). DBSK manfall, Boas Hollywoodroll, Super Junior vars medlemmar snart börjar droppa av till armén, SNSDs Japansuccé, SHINees Japandebut som planerad till mars och f(x) som gör comeback i februari lämnar en lucka för SM. Misstanken att det blir ett nytt pojkband känns inte helt främmande.

Jag kan ju såklart inte låta bli att läsa rykten och skvaller på andra bloggar. Som den dramaqueenkonspiratoriker jag är får jag genast ont i magen. Bloggarna talar om tweets som påstår att bandet funnits länge men inte tillåtits få debutdatum förrän övriga SMs pojkband är upplösta och splittrade. Mina molande oroskänslor för SHINees framtid som jag bar med mig under hösten får nytt liv och jag vill skrika: VÅGA INTE RÖRA SHINee SM!!! Men det vore att gå händelse i förväg så jag gör det inte. (Jag viskar det bara tyst för mig själv.) Bloggarna talar också om att DBSK, Super Junior och SHINee skulle vara ”guineapigs” i SM-karusellen, band vilka endast existerat för att bana väg för 소년천지, och det ryktet känns i ärlighets namn bara skrattretande. Som om liksom.

Nej, jag ska tänka positivt (och verkligen försöka sluta läsa illvilliga skvallerbloggar). Förutsatt att det inte påverkar SMs redan aktiva band välkomnar jag ett nytt pojkband. Om det blir ett band som anspelar på SNSDs koncept blir jag glad även om jag inte riktigt förstår hur det kommer att se ut. Nio jättesmala, söta och långa killar som gör pop när den är som bäst och koreografier så briljanta att man inte kan sluta titta? HOPPAS! Jag är dock tveksam om några skulle klara av att briljera på samma sätt som SNSD gör exempelvis här med en tre och en halv minut lång ren robotdans:

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Oro, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 소년천지? Boy’s Heaven? Land of Boys?

 1. Shikshin skriver:

  So Nyeon Cheon Ji….låter grymt, men jag hoppas att de väljer ett annat namn, då de låter alltför likt So Nyeo Shi Dae. ”Climbing the ladder on your own”, du vet.
  One two three, OMONA! Så simpel, men så addicting!

  • dancingonourown skriver:

   Ja, tror inte att de vågar ta det namnet heller på grund av likheterna. Känns som onödig press för ett debuterande band att konstant behövas jämföras med SNSD liksom.
   Ja, sjukt addicting!/e

Kommentarer är stängda.