Give me your lips

Ibland får man en fix som inte vill släppa. Så har det varit med Baek Ji Youngs Give me your lips de senaste veckorna. Den har gått på repeat i min iPod så pass mycket att jag borde tröttnat men det gör jag inte. Den är så bra!

Jag var helt övertygad om att det skulle finnas en video till låten som släpptes redan 2009 men jag hittar ingenting. Jag vet inte vad det beror på. Kanske var det inte en jättehit i Sydkorea helt enkelt? Kanske var det inte en låt hon promotade ensam? Kanske lades allt fokus på My ears candy, som hon släppte tillsammans med 2PMs Taecyeon , som kom runt samma tid? (Kanske fattar jag inte hur man letar på rätt sätt.)

Överhuvudtaget vet jag inte hur stor Baek Ji Young är i Sydkorea. Vad jag vet efter snabbresearch är att hon är född 1976 (unni!) och har haft en del skandaler. Den värsta verkar vara en sexvideo som läckt… Mycket spännande. Vardagsmat i Hollywood, helt otroligt skandalöst inom k-pop. Kanske är Baek Ji Young som Ivy, en annan skandalomsusad k-popartist. Hur och vad de än gör lyckas de aldrig fly från skandaler (eller påstådda skandaler) och överskuggar allt annat de gör.

Bara att hitta en okej live-variant av Give me your lips var svårt men skam den som ger sig. Efter att ha lagt alldeles för mycket tid på letande hittade jag tillslut den här. Även här kommer Taecyeon in mot slutet (klädd i fruktansvärt fula byxor) och rappar lite. Misstänker starkt att Taecyeon var ett försök till att hitta en yngre och ny publik för Ji Young. Han är dock inte höjdpunkten, det är dansen. DANSEN! Helt fantastisk! I kombination med låten naturligtvis. Ta nu del av mina internet-letar-mödor:

/e

Ps. Just nu verkar det som om Kara ska fortsätta jobba ihop. Om det är sista ordet i frågan vet man dock aldrig. ds

Annons
Detta inlägg publicerades i Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Give me your lips

 1. Anna skriver:

  Vad jag kan minnas var hon hyfsat stor en gång i tiden – ingen personlig favoritartist, men jag tyckte väldigt bra om 부담 (http://www.youtube.com/watch?v=uPlnXFh8qow). Hade helt missat att hon försökt göra comeback sen den där videon men det här var ju inte alls dumt!

  • dancingonourown skriver:

   Aha, när då? I slutet av 90-talet/början 2000? Och har du koll på hur stor skandalen var?
   부담 var väldigt bra tycker jag!/e

   • Anna skriver:

    Precis. Skandalen var väl den största dittills inom musikbranschen. En skådespelerska hade gjort samma sak några år innan, men vad som gjorde Baek Ji Young extra speciell var att mannen i filmen var chefen för hennes skivbolag.

 2. dancingonourown skriver:

  Oj, chefen, jäklar. Gud så snaskigt och obehagligt./e

Kommentarer är stängda.