Kära på riktigt, inte kära på riktigt, kära på riktigt…

Den här bilden togs när SHINee nyligen var i Australien och uppträdde på ett evenemang. Medlemmen Key (han med kvinnokroppen) lade upp bilden på sin me2day(Facebook/Twitter-liknande koreansk internetsida).

För någon som inte är SHINee-fantast är det förstås bara en cliché, en turistbild, ett spexigt infall. För en SHINee-frälst är det fan service så övertydlig att det nästan gör ont i ögonen.

Som par kallas Onew och Key OnKey och allt om oftast kallas de även bandets appa och umma (pappa och mamma). Onew som ledare sägs vara överhuvudet i SHINee-familjen som bestämmer, ser till att allt rullar på, kommer med bra råd, en klippa att luta sig mot och så vidare. Key är mamman som sägs laga mat, städa i dormet, gnata på de andra om att plocka upp efter sig och både vara den som gäller mest men samtidigt också mest omhändertagande. Hej nidbilder och könsstereotyper med andra ord.

OnKey och övriga SHINee är mycket medvetna om sina roller och pratar öppet om det. Taemin har exempelvis sagt ”umma Key” mer än en gång i intervjuer. (De andra medlemmarna, ska också sägas, har av fans tilldelats rollerna som barnen Taemin och Minho samt, ehmm, kusinen Jonghyun.) Det är på inga sätt en slump att det är OnKey som poserar på bilden. På inga sätt en slump vem som ställer sig bakom vilken kropp. Antingen har bolaget sagt åt dem att göra det eller så gjorde de det per automatik eftersom de visste hur mycket fansen skulle älska det.

Bilden får mig att sucka och tänka jaja spexspex. Kul att de så oproblematiskt kan spela på sin relation, tråkigt att det så uppenbart är spel för galleriet. Jag klickar mig vidare från fuckyeah, onkey! till fuckyeah, onho! (jag har som tidigare nämnts mycket svårt att välja drömpartner åt Onew.) Men sen dyker bilder som den här upp och så ändrar jag mig igen.

DET HÄR ÄR INTE SPEL. TITTA PÅ HÄNDERNA. AAAAH!

Genast är jag övertygad igen om att de är kära på riktigt. Det är därför de ställer upp på andra knasbilder. De gör allt för att vara nära varandra, tar varje chans de får. Åh, OnKey, om ni inte bott i Sydkorea och varit med i megapopulärt pojkband hade ni varit ihop för länge sedan och levt lyckliga i alla era dagar.

(Eller så är de kompisar som alltid är fysiska mot varandra. Kanske råkar en hand bara av misstag glida ner efter den andres arm som i sin tur av misstag greppar efter fingrarna. Eller inte. Fan service är det bästa och värsta jag vet. Vi kommer aldrig få veta. Det är jobbigt. Samtidigt kommer vi alltid kunna misstänka, spekulera och ägna timmar åt att hitta på möjliga scenarier och förklaring. Det är inte jobbigt alls. Det är fantastiskt.) /e

Annons
Detta inlägg publicerades i Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Kära på riktigt, inte kära på riktigt, kära på riktigt…

 1. Elin A skriver:

  Åh, jag hoppas också!
  Samtidigt är det ju helt normalt för två killar i Korea att hålla händerna som kompisar, om jag förstått det rätt. Jag såg några salary men hålla hand om kvällarna på väg hem från jobbet, och på ett museum i Seoul. Jag undrar hur sydkoreanska fans tolkar det?
  Vet ni?

  • dancingonourown skriver:

   Åh jag vet!
   Men ja, de sociala reglerna ser ju helt annorlunda. En kille som lägger en hand på en annans killes lår är en fin kompisgest i Sydkorea medan det räknas som något väldigt privat att göra Sverige osv. Västerländska fans tolkar och reagerar säkert annorlunda än de koreanska. Samtidigt är ju fan service skapat för fansens och då utgår jag från att det huvudsakligen handlar om de koreanskas (och asiatiskas) räkning från början?

   Både jag och Johanna gör ju famfic-fanvideor också. Mina har hittills varit väldigt gulligulliga och anspelar på att de är kära. De har också absolut flest tittare i Sydkorea, Japan och Sydostasien… Huruvida fans som tittar bara tycker de är cute eller drar de paralleller jag vill är dock oklart.

   Mycket spännande det här. Jag och Johanna får se till att gräva i det när vi är på plats i Seoul helt enkelt, hehe. /e

 2. L skriver:

  Men hallå, vad är det att fundera över, och hur kan du tveka om partner. ONKEY IS FOR REAL!!!

 3. sarah skriver:

  Fan vilken nice blogg!! Hittade den för några dagar sen och tkr verkligen att ni tjejer gör ett bra jobb! Jag är inte asiat men har gillat kpop skit länge, speciellt big bang!!<3 Skit kul att dt finns andra som gillar kpop här i sverige oxå 😀 Ja menar, visst dt finns ju ppl som gillar kpop här, men att dt faktiskt finns några som skriver så här engagerat liksom om vad som händer & era åsikter på en blogg, gillar verkligen dn här bloggen 😀 Själv är jag ingen noona, är 17 om några månader lol. Har "konverterat" alla mina vänner nu när dt gäller kpop ! Har nästan lagt ifrån mig allt som har med amerikanskt tv och media att göra för kpop & dramer, dt har tagit över mitt liv så att säga. Koreanskt media har typ dn här effekten har ja märkt XD Oj… blev ett ganska långt kommentar, men sak samma! förresten så gillar jag Jongkey bättre ! =)

  • dancingonourown skriver:

   Åh, tack så hemskt mycket! Jätteroligt att höra!

   Hehe, vi har också märkt att det är väldigt lätt att konvertera sina vänner till att bli k-popfans. Och ja, Jongkey är ju populära men jag är så pass Onew-biased att jag har svårt att lämna honom utanför…/e

   • dancingonourown skriver:

    Tack Sarah. De dyker liksom upp fler och fler i Sverige känns det som. En kille på mitt jobb sa här om dagen att han gillade 2ne1 när jag sa att jag var k-popnörd. Jag blev helt paff.

    Och jag gillar OnHo bäst. ONHO 4-ever!!! HA!
    /Minho-biased j

 4. sarah skriver:

  Haha, kpop is slowly taking over the world! lol, själv är jag helsåld på Key! Han är så diva av sig och så himla rolig, inte alls min typ av kille egentligen (utseendet och personlighet) men ja föll för honom ändå. Fast jag bedrar nog honom lite då och då med Minho haha. Eller ärligt talat så är jag mest småkär i dom andra i gruppen också:P Nej fan, jag kan inte bestämma mig för vem jag älskar mest XD Kpop fandom är bara för awesome, aahhhh~ the fanservice is exquisite, bromance at it’s finest! Dt känns så fel att se på hur mina fav idoler håller på med varandra när ja själv är totalt kär i dom, men kan inte sluta att älska det ändå!

Kommentarer är stängda.