Rullstol, transa, stråkar och Sexy Charisma

Den 22 november skrev jag om SS501-medlemmen Park Jung Mins (eller Sexy Charisma som han också kallas)  soloteaser. Då var han schemalagd att göra comeback den 28 november. Däremellan hann granater falla över  Yeonpyeong. De flesta artister som skulle göra comeback under perioden sköt i stundens allvar fram dem en vecka. Park Jung Min sköt på sin i två månader.

Teasern som lovade misfit-overload försvann och vi oroade oss för att Jung Mins material var för kontroversiellt. Med en transa mycket lik Jung Min själv figurerande i videon kändes risken ganska stor att de fegat ur. Som många gånger nämnt är Sydkorea inte världens mest öppna land för sexualiteter utöver den heterosexuella…. I veckan släpptes dock videon och det visade sig att vi hade oroat oss i onödan. Låten är inte det bästa jag hört men bra och inget är till synes stryket eller censurerat. Äntligen!

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rullstol, transa, stråkar och Sexy Charisma

  1. Simon skriver:

    Oj vad Ryssland i Eurovision det där kändes.

  2. Jondy skriver:

    mm den är bra faktiskt, den växer vid fler lyssningar.

  3. dancingonourown skriver:

    Ja, jag gillar den. Får klump i halsen. Om det inte vore för att jag ogillar begreppet ”komma ut” och jag vet att inga k-popstjärnor berättar vem de har sex med så skulle jag säga att var att det var den bästa ”komma ut” låt jag någonsin hört. Min spontana tanke innan jag läst översättningen av texten var liksom: Nej du är inte ensam Jung Min, de finns miljontals människor i Sydkorea som inte är hetero, stå upp för era rättigheter. Sen kom översättningen och då blev det den sorgligaste ”komma ut” låten jag hört. Olycklig omöjlig kärlek istället för frigörelse. Och I’m not alone. Suck. Du är tyvärr inte ensam om upplevelsen av omöjlighet i samkönade relationer i Sydkorea (eller världen) Jung Min. /j

Kommentarer är stängda.