Teen Top Teen Top Teen Top!

Okej, känns ju inte helt okej att spazza så här kolossalt över en grupp som har en medelålder på 16,3 men eh…. det är så fruktansvärt bra. De är så duktiga, det är så smart, så proffsigt, så genomtänkt, kul och alla andra positiva ord som finns (nästan, okej, ganska läskigt är det ju fortfarande).

Jag hintade om comebacken här och låten samt video kom tidigare i veckan. Jag tog emot konceptet ganska milt, var nästan besviken och hade i princip bestämt mig för att inte följa upp tråden jag startat om Teen Top. Tyckte det var lite halvtråkigt och att det fortfarande var uppenbart att Niel borde vara soloartist istället för medlem i ett band med sex medlemmar. (Niel är killen som står längst fram med grått/vitt/lila hår, sjunger cirka 70% av låten och dessutom både är gruppens lead dancer och main vocalist.) Igår när jag och Johanna tittade på videon och liveframträdanden tillsammans föll bitarna på plats. Ja, Niel gör mer än halva jobbet men med styling och koreografi blir det oerhört effektfullt med sex killar, samtliga smala som streck.

Det är läskigt att de är så unga, så drillade och så smala (för att ta Niel som exempel: född 1994, 177 cm lång och en vikt på 54 kilo). Samtidigt talar vi idolfabrik här. Till stor del handlar k-pop om det här med perfekt stöpta idoler och balansgången mellan hemskt och fantastiskt är den huvudsakligen charmen. Med det har Teen Tops skapare lyckats. Bandet ligger på T.O.P Media där Shinhwas Andy är founder. (Shinhwa är ett av SMs första succé pojkband mot slutet av 90-talet/början 2000 som senare historisk tillsammans trotsade SM och gick vidare till annat bolag.) Därför är det inte konstigt att Teen Tops koncept är lyckat, skolad inom SM borde man veta vad som funkar. Bandmedlemmarna har exempelvis fantastiska namn för sina roller i bandet (vad sägs om ”Lovely Boy Ricky” eller ”Mischevious Rapper L.Joe”). Genidraget att använda sig av en producent som stått bakom Justin Biebers One less lonely girl är ingen slump utan mycket smart taktik. OCH DANSEN! AAH!

Konceptet är cyborgs och även om det, som Johanna konstaterade igår, inte är jättesnyggt sticker det ut och gör det hela intressant. Det är extremare styling än vanligt på k-popscenen och vi kom på oss med att önska att de vågat dra det ännu längre (typ att alla haft knalliga hjälmliknande frisyrer i turkost, gult och rosa). Videon är snygg och finns här men dansen och håren blir tydligare live (även om allas vocals, hm, inte är lika starka). Tur att Teen Tops äldste medlem endast är 17 år gammal. Det betyder att Teen Top kan existera i tre år till innan killarna börjar ramla utanför teen-gränsen och bolaget måste börja tänka nya strategier.

/e

Annons
Detta inlägg publicerades i Comeback, Spazz och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Teen Top Teen Top Teen Top!

  1. ayla skriver:

    Oj oj, jag är helt överraskad och imponerad! Superbra låt, snygga kläder, snygga kids och framförallt vilken dans! Jag säger att det kan vara den snyggaste dansen sedan Juliette…kanske typ….. Den är otroligt snygg i vilket fall och jag tippar explosion av dance covers på Youtube inom snar framtid om det inte redan börjat!

Kommentarer är stängda.